GP van Bahrein: George Russell zegt dat hij races kan winnen met de juiste auto


George Russell
George Russell (nummer 63) leidde tijdens de Sakhir Grand Prix toen hij instapte voor Lewis Hamilton, maar een pitstopfout kostte hem de overwinning en hij eindigde als negende

De Britse George Russell zegt dat hij heeft bewezen dat hij kan vechten voor wereldtitels en dat hij een auto wil waarmee hij dat kan.

Russell zei: “Die kans die ik vorig jaar had, toonde aan dat wanneer de druk hoog is, wanneer ik in het diepe gegooid word, ik in staat was om behoorlijk solide werk te doen.”

Hij voegde eraan toe: “Ik kreeg een voorproefje van het feit dat ik vooraan stond. Ik geloof in mezelf. Ik geloof dat ik capabel ben.”

Russell is in de race voor een Mercedes-stoel in 2022, met zowel Hamilton als teamgenoot Valtteri Bottas zonder contract.

“Ik geloof nog niet dat ik het eindproduct ben”, vertelde hij aan 5 Live Breakfast. “Ik denk dat ik nog moet verbeteren, maar ik denk dat ik zeker in staat ben om races te winnen en te vechten voor Wereldkampioenschappen.

“Uiteindelijk moet ik mezelf vinden in een auto en een team waarvan ik denk dat die me de beste kans zullen geven om dat te doen, omdat ik nu in die positie moet zijn om te beginnen met kapitaliseren wanneer ik in mijn beste kom.”

Hij zei dat er “geen bitterheid” was bij zijn Williams-team, dat hem in 2019 zijn debuut gaf op zijn wens om hogerop te komen.

‘Ze zijn realistisch’, zei hij. “Ze kennen mijn ambities en ze willen meer dan wat dan ook om mij een auto te kunnen bieden die races kan winnen en ze gaven me mijn kans, ik ben een loyale jongen, ik heb een fantastische tijd met hen gehad, evenmin geloof ik dat ik een coureur ben die het verdient om 20e te worden in het kampioenschap. “

Hij zei dat hij geloofde dat Williams dit jaar aan de achterkant van de grid zou blijven, omdat er beperkingen waren op de wijzigingen die teams in de winter aan hun auto’s konden aanbrengen, maar dat ze zich op een betere plek zouden bevinden als er nieuwe regels van kracht worden. kracht in 2022.

“Het team kan zeker terugkomen”, zei hij. “Het zal dit jaar niet zijn, ik denk dat hun middellange- tot langetermijndoelstellingen realistisch zijn en ik denk dat de dingen die ze hebben ingevoerd allemaal veelbelovende dingen zijn. Dus als team zullen we bij de onderste drie horen. dit jaar, maar ik ben er vrij zeker van dat Williams niet de laatste zal zijn in 2022. “

George Russell
George Russell is nooit in de punten geëindigd terwijl hij in de Williams zat, maar verzamelde wel drie punten in zijn enige race met Mercedes

Russell voegde eraan toe dat hij “best wel trots” was om te zijn deze week benoemd tot een van de drie directeuren van de Grand Prix Drivers ‘Association deze week – ter vervanging van voormalig F1-coureur Romain Grosjean – naast Sebastian Vettel en regisseur Alexander Wurz.

Russell zei: “Als coureurs komen we altijd samen. Waarschijnlijk bleven we elke paar evenementen achter na de briefing van de coureurs en praatten we over bepaalde kwesties – of het nu ging om de verbeteringen van F1-raceauto’s, banden, veiligheid. , aankomende evenementen, hoe we mogelijk van baan kunnen veranderen om gunstig te zijn voor racen en de fans – en ik heb er altijd erg van genoten.

“Dit was een geweldige kans voor mij om samen met Sebastian Vettel en Alex Wurz bijna aan het roer te staan ​​en de mensen te zijn die de mening van de coureurs konden uiten.

“Ik was zelf altijd vrij vocaal en ik ben duidelijk in dezelfde generatie als waarschijnlijk de helft van de F1-groep nu. Sebastian vertegenwoordigde bijna de oudere helft en ik vertegenwoordigde bijna de jongere helft.

“Ik heb een goede relatie met iedereen en ik dacht dat het een geweldige kans zou zijn om daadwerkelijk een belangrijke rol te spelen in de toekomst van veiligheid, in de verbeteringen van de Formule 1 en dat zal ik ook met trots doen.”

Rondom de BBC iPlayer-bannerRondom de BBC-voettekst - GeluidenSource link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: