Formule 1

GP van Azerbeidzjan: Preview – McLaren


Lando Norris: “Ik heb er zin in om naar Bakoe te gaan! Het is gaaf om weer op een stratencircuit te zijn en de race van vorig jaar toonde aan dat alles kan gebeuren. Het zal geweldig zijn om te zien wat we kunnen doen in de nieuwe auto’s rond dit unieke circuit. Ik’ Ik ben beide keren dat ik op dit circuit heb geracet in de punten geëindigd, dus hopelijk kan ik dat vasthouden en dit jaar wat meer punten voor het team behalen.

‘Ik voel me zelf weer normaal na het vrije weekend en ik ben goed hersteld na een zware twee weken. Ik ben opgewonden om te zien wat ik kan doen in deze volgende dubbele kop, dus laten we erin blijven steken!”

Daniël Ricciardo: “Ik ben een grote fan van het Baku Circuit, het heeft een aantal opwindende functies en het is altijd een leuke strijd op weg naar bocht 1, waar je vaak eindigt met drie auto’s die naast elkaar rijden. Er zijn een aantal verschillende manieren waarop we kunnen spelen het is strategisch dit weekend, maar de baanpositie voor lichten op zondag zal belangrijk zijn, zelfs met de inhaalmogelijkheden die het langste rechte stuk op de kalender biedt. Er is altijd een element van onvoorspelbaarheid op stratencircuits, dus ik ben klaar om te profiteren van alle kansen dat kwam op mijn pad. Hoewel Monaco niet helemaal was wat ik wilde, heb ik er vertrouwen in dat we door kunnen gaan en het meeste uit dit weekend kunnen halen. Goed gedaan Bakoe!’

Andreas Seidl, teambaas: “Het team voelt zich voorbereid op Baku na de Europese dubbele kopbal. We zijn de afgelopen week druk bezig geweest met het analyseren van de gegevens die we hebben verzameld over onze nieuwe upgrades en om ervoor te zorgen dat ze volledig zijn geoptimaliseerd. Dit was ook een kans voor de team om uit te rusten en zich klaar te maken voor een nieuwe reeks spannende back-to-back races

“Hoewel zowel Bakoe als Monaco stratencircuits zijn, vereisen beide een heel andere benadering van het afstellen van de auto. Het lange rechte stuk, met de hoogste topsnelheid op de kalender, vereist een verminderde downforce-opstelling, wat zeldzaam is voor een stratencircuit.

“Wat echter hetzelfde blijft, is dat elke fout wordt afgestraft op een stratencircuit. Dat biedt zowel uitdagingen als kansen, waarvan ik zeker weet dat het een spannende race zal opleveren. Laten we dit weekend blijven pushen en maximaliseren voordat we naar Canada gaan. .”

Stadscircuit van Bakoe

Raceronden: 51

Circuitlengte: 6.003 km/3.730 mijl

Totale raceafstand: 306.049 km/190.170 mijl

Aantal hoeken: 20 (8 rechts, 12 links)

Toegewezen bandencompounds: hard: C3, medium: C4 en zacht: C5

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: