GP van Azerbeidzjan: Preview – AlphaTauri


Pierre Gasly: “Ik was echt ontdaan over het resultaat van Monaco, want we waren erg snel in alle vrije trainingen en ik voelde me erg op mijn gemak op de baan. We waren erin geslaagd om een ​​goede auto-set-up te vinden voor dit unieke circuit en toen, in die ene sessie waar we echt alles goed moesten krijgen, we maakten fouten die ons duur kwamen te staan, want de kwalificatie is de belangrijkste sessie van het weekend. We hebben het niet goed gedaan en dan, vanaf de achterkant, is het min of meer missie onmogelijk. Maar ik was blij met de natte omstandigheden, want dat zou ons meer kans geven. Ik kan heel blij zijn met de race, risico’s nemen, pits in de eerste ronde voor Inters in omstandigheden met weinig grip, passerende auto’s en aantrekken een show, dus het was frustrerend om niet beloond te worden met ten minste een punt. Als team weten we dat we werk te doen hebben om de komende races op het hoogste niveau te presteren. We weten dat het prestatieniveau er is, dus we gaan ervoor blijf doorzetten, ook al hebben we tot nu toe geen succes gehad, maar er zijn tekenen dat we nog genoeg kansen hebben om iets goeds te doen, misschien dit weekend in Bakoe beginnen.

“Ik heb een goed gevoel over deze race, aangezien de Baku-baan alleen maar uit langzame bochten bestaat en we weten dat we dit jaar tot nu toe meer moeite lijken te hebben in bochten op hoge snelheid. Dus ik denk dat de lay-out mogelijk past bij ons. We mogen niet vergeten dat er dat lange rechte stuk is, dus we zullen moeten zien hoe we daarmee omgaan. Maar over het algemeen ben ik redelijk optimistisch dat we daar goed kunnen presteren. Vorig jaar deden we het hier heel goed, omdat ik eindigde op het podium op de derde plaats na de kwalificatie als vierde en het was een uitstekende race voor het team, aangezien Yuki ook in de punten op de zevende plaats stond. Dus we komen naar Bakoe om dat resultaat te “verdedigen”. zou handig zijn voor de kwalificatie, maar afgezien daarvan is het weer een stratencircuit, erg bochtig en strak met kenmerken die vergelijkbaar zijn met die van Monaco.

Yuki Tsunoda: “Sinds de laatste race heb ik wat tijd in de fabriek doorgebracht en we hebben verschillende vergaderingen gehad om te analyseren wat er in Monaco is gebeurd. We zaten constant in de top tien tijdens alle vrije trainingen, dus we hadden hoge verwachtingen bij het ingaan van de kwalificatie, denkend we zouden beide auto’s in Q3 krijgen Helaas bleek het onze slechtste kwalificatie van het jaar te zijn, nog verergerd door het feit dat mijn probleem in Q1 ook de prestaties van Pierre beïnvloedde, hoewel ik niet zeker weet waarom de sessie rood gemarkeerd was voor zo’n klein incident. Maar het komt erop neer dat je in Quali niet tegen de muur moet knallen! Wat betreft de race, de regen, die soms kan helpen, werkte niet in mijn voordeel. Misschien de volgende keer.

“Nu gaan we naar Bakoe, wat vorig jaar een erg sterke race voor ons was. Ik kwalificeerde me als achtste en was P5 in de race totdat ik een paar plaatsen verloor in de laatste momenten na de rode vlag, waardoor een race van één ronde overbleef de finish. Er zijn niet veel minpunten of delen die ik niet leuk vind aan Bakoe. Ik geniet vooral van sector 2, waar het langs de oude gebouwen gaat, en er zijn genoeg passeermogelijkheden, niet alleen op het zeer lange rechte stuk, dus in het algemeen Ik vind het leuk. Ik hoop dat we een schone raceweek kunnen hebben in Azerbeidzjan en wat punten kunnen scoren. Het team moet een sterk weekend hebben en alles bij elkaar zoeken voor het best mogelijke resultaat. We mogen niet herhalen wat er in Monaco is gebeurd.”

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: