https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

GP van Azerbeidzjan: persconferentie na kwalificatie


De persconferentie na de kwalificatie van vandaag met Charles Leclerc, Sergio Perez en Max Verstappen.

Grid Interviews – Uitgevoerd door Johnny Herbert

Max Verstappen, derde. Vertel ons over de schoot. Niet helemaal wat je wilde, dat weet ik zeker.
Max Verstappen: Ja, ik denk dat het begin van de ronde goed was. Toen ging het een beetje van me weg, kleine foutjes. Dus ja, niet ideaal, maar over het algemeen worstelt het een beetje om de balans van voor naar achter te vinden over één ronde. Dus ja, natuurlijk niet wat ik wil, maar toch denk ik dat we als team, als tweede en derde, een goede kans hebben voor morgen.

Nou, dat is het belangrijkste. Denk je dat de raceauto genoeg snelheid heeft om morgen de Ferrari’s uit te dagen?
MV: Ik denk dat we het morgen zullen weten. Maar ik denk dat we over het algemeen misschien een klein beetje meer dan één ronde missen. Maar het is duidelijk dat ik denk dat onze auto op de lange termijn normaal gesproken best goed moet zijn.

Tweede positie, Sergio, daar moet je blij mee zijn. Het leek alsof je elke millimeter eruit probeerde te knijpen en ook een paar keer tegen de muur aanknipte. Hoe was het voor jou, de schoot?
Sergio Pérez: Ja. Als je bij Q3-run één komt, is dat wanneer je ballen eruit gaat. En het was een beetje te veel. Ik heb een paar keer tegen de muur geslagen. Gelukkig zijn we erin geslaagd om te overleven, wat hier echt de sleutel is. Maar het was geen ideale kwalificatie, want op het einde hadden we gewoon een probleem met de motor. We konden het niet aanzetten. En dat betekende dat ik er eigenlijk alleen voor stond en dat is hier heel krachtig. Wie weet of het genoeg was voor de pole, maar we hebben zeker een paar tienden verloren, maar ik denk dat Charles een zeer goede ronde had.

Ja, maar nadat Monaco hier weer voor Max komt, moet je je daardoor goed voelen om morgen de race in te gaan?
SP: Ja, ik denk dat het morgen een heel lange race voor de boeg is. We moeten dus zorgen dat we er zijn. Het is een erg lange race, weet je. Je kunt op elk moment een fout maken. En dat is het.

En onze paalman. Charles Leclerc, je tweede keer op pole position hier in Bakoe, je zesde dit seizoen. Vertel eens over de schoot?
Charles Leclerc: Het voelt goed. Deze, het is… Uiteraard voelen alle polepositions goed aan, maar deze had ik waarschijnlijk niet verwacht, omdat ik dacht dat Red Bull sterk was. Vooral in Q1 en Q2 had ik echt moeite om te zien dat we sneller waren. Maar in de laatste ronde kwam alles samen. En nogmaals, ik heb het goed gedaan, dus ik ben enorm blij.

En hoe zit het met de race morgen, want de auto ziet er van buiten gewoon erg rijbaar uit. Is dat iemand die je morgen misschien meer zal helpen, want dat is iets waar de Red Bulls een beetje van hebben geprofiteerd als het op zondag aankomt. Kun je ze morgen tegenhouden?
CL: Ik heb echt zin in morgen. Ik denk dat we morgen behoorlijk wat antwoorden zullen hebben, want bandenbeheer is hier een groot ding. In Barcelona en Monaco waren we goed bezig, ook al was het in Monaco moeilijk om iets te zien. Maar over het algemeen is ons racetempo een stap verder gegaan sinds we de upgrade hebben uitgebracht. Dus morgen wordt heel interessant of dat hier ook het geval zal zijn.

Ja, maar dit moet een briljante opleving zijn na de teleurstelling van Monaco, en dat zou een heel goede positieve zaak kunnen zijn voor jou in het team?
CL: Sorry?

Het wordt een heel positieve zaak na de negativiteit van Monaco om morgen die pole-positie te behalen.
CL: Ja, heel erg bedankt.

Persconferentie

Proficiat aan de top drie kwalificaties voor de FIA ​​Formula 1 Azerbeidzjan Grand Prix. Op de derde plaats Max Verstappen. Op de tweede plaats Sergio Perez en zijn tweede opeenvolgende pole hier in Bakoe en de 15e van zijn Formule 1-carrière, onze polesitter Charles Leclerc. Geweldige laatste ronde van jou Charles, je zesde pole van 2022. Was dat de meest bevredigende?
CL: Ik weet het niet. Ik bedoel, Monaco was ook behoorlijk bevredigend. Maar ja, op straat, voelde het altijd heel, heel speciaal om de grenzen te verleggen, met de muren. En ja, je kunt voelen dat je op de limiet zit en je weet dat elke fout die je op dat moment maakt slechts een muur is. Dus de adrenaline loopt hoog op en het is geweldig om op pole te staan.

En je was het snelst in sector 1 en 2. Heb je iets op tafel laten liggen?
CL: Het voelde niet alsof ik veel op tafel had achtergelaten. Bocht 2 Ik verloor de hele tijd en in mijn laatste ronde liet ik gewoon de remmen los en bad dat het goed was. Ik denk dat het daar heel dichtbij was. En toen was de laatste bocht een beetje lastiger, maar ik denk dat het meer met de wind te maken had. Dus over het algemeen was ik erg blij met de ronde.

Uiteraard erg snel over één ronde, zoals je hier vorig jaar was. Hoe blij ben je met je racetempo?
CL: Het zag er sterk uit in FP2. Of het sterk genoeg is in vergelijking met de Red Bull, dit zullen we morgen zien. Ik denk dat we sinds we het nieuwe pakket hebben verschillende dingen hebben geprobeerd. En naar mijn gevoel voelt het beter in de race. Maar we moeten het morgen nog bevestigen. Dus morgen hebben we daar het antwoord op. Maar het gevoel is er en het is goed. Dus ik ben optimistisch voor morgen.

Nou, je bent dicht bij het winnen van beide van de laatste twee races. Wat is jouw mindset bij deze Grand Prix?
CL: Ik wil gewoon de klus afmaken. De afgelopen twee weekenden heb ik dat al op zaterdag gezegd en op zondag gebeurde het niet. Dus we moeten ervoor zorgen… Ik bedoel, we hoeven het niet te laten werken, maar het zal erg leuk zijn als we het morgen laten werken. Laten we kijken hoe het gaat in de eerste paar ronden, en dan zal ik proberen de leiding te behouden.

Oké, veel succes ermee. Checo, ik kom nu naar je toe. Geweldige inzet van je. Afgaand op je radioberichten aan het eind, dacht je dat er wat meer tijd was, genoeg om die 0,3 seconden voorsprong op Charles te dichten?
SP: Nee, ik denk dat als je erop terugkijkt, het er behoorlijk groot uitziet. Weet je, drie tienden winnen is waarschijnlijk te veel. Waarschijnlijk realistisch gezien denk ik niet dat pole vandaag haalbaar was, maar we hadden zeker een stuk dichterbij kunnen zijn, weet je, maar ik was alleen en dat leek hier behoorlijk duur te zijn, vooral op het rechte stuk. Omdat ik geen sleep had van de auto’s voor me, kon ik gewoon mijn delta zien, waardoor ik rondetijd verloor. Eigenlijk verloor ik op alle rechte stukken behoorlijk wat tijd. Maar ik bedoel, P2, ik denk dat we vanaf hier nog steeds kunnen racen. Ik denk dat we morgen sterk moeten zijn in de race. En hopelijk kunnen we Charles onder druk houden.

Je kuste de muur een paar keer tijdens die sessie. Hoe was de auto om te rijden?
SP: Ik heb er een paar keer behoorlijk hard tegenaan geslagen, maar het lijkt erg sterk te zijn, de auto dit jaar. Ja, in mijn eerste ronde pushte ik gewoon te hard in de kwalificatie. Ik bedoel, ik had geluk dat ik niet crashte, want ik was net iets te veel over de limiet. Gewoon teveel proberen. En ja, het was niet ideaal, maar toen slaagden we erin om het allemaal samen te stellen in de laatste ronde.

Je hebt hier vorig jaar gewonnen. Je hebt de vorige keer gewonnen. Je begint de race op de eerste rij van de grid. Hoe is je zelfvertrouwen op dit moment?
SP: Nou, ik weet gewoon dat hier een lange race is, weet je, en we moeten daar zijn. We zitten in een goede positie en morgen kan er van alles gebeuren.

Oke, bedankt. Max komt naar je toe. Vertel ons door de sessie, vanuit jouw oogpunt, en hoe was de auto om te rijden?
MV: Om eerlijk te zijn, gewoon consequent een beetje uit. Dus het was gewoon een beetje lastig om het hele weekend een goede balans van voor naar achter te vinden, de kwalificatie… en ja, eigenlijk ging dat elke sessie hetzelfde door tot de vlag.

En hoeveel vertrouwen heb je om deze race in te gaan? Red Bull, negen kilometer per uur sneller dan Ferrari in een rechte lijn?
MV: Ik weet niet zeker of het negen uur is, maar misschien zijn we iets sneller. Maar er kan veel gebeuren. Ik bedoel, je moet ook snel zijn in de bochten, natuurlijk, het zijn niet alleen de rechte stukken, dus daar zullen we morgen achter komen.

Max, wat is jouw mindset morgen in de Grand Prix? Ga je samenwerken met je teamgenoot of ga je gewoon opereren… Wat is het plan als je naar bocht 1 gaat?
MV: Het plan is natuurlijk om als team de resultaten te optimaliseren. Dus dat gaan we proberen. De aanloop naar bocht 1 is superkort, dus je kunt daar niet veel doen. Maar ja, zoals ze zeiden, het is een lange race, Baku heeft laten zien dat er veel gebeurt. En ja, we moeten gewoon kalm blijven en ons concentreren op het hebben van een goede raceauto.

Bekijk onze zaterdaggalerij uit Bakoe, hier.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: