GP van Azerbeidzjan: Aantekeningen raceteam – AlphaTauri


Pierre Gasly: “Wat een ongelooflijk weekend, eerst FP3, daarna P4 in de kwalificatie en nu een podium vandaag – ik ben zo blij voor de jongens, het was een geweldig resultaat! Wat een manier om het ook te doen, de laatste twee ronden waren zo intens met Charles en ik moesten echt hard vechten om dat podium te krijgen. De hele race was echt vol, we slaagden erin om de jongens voor ons bij te houden, maar vanaf het midden van de race hadden we een motorprobleem en begonnen we wat te verliezen kracht op het rechte stuk, dus ik wist dat het tot het einde moeilijk zou worden, maar we wisten P4 vast te houden. Na de herstart dacht ik dat Charles me op het rechte stuk zou passeren omdat we prestatieverlies hadden, maar ik zag de podium voor me en ik heb alles geprobeerd, ik wilde het gewoon zo graag. Het was hard maar eerlijk racen, precies zoals we het leuk vinden. De auto was het hele weekend ongelooflijk, het voelde echt goed, en het is gewoon een fantastisch resultaat voor het geheel team. Ik ben erg blij om ze te belonen met een podium. Als we verder gaan naar Frankrijk, moeten we analyseren wat er dit weekend goed ging en kijken hoe we deze lessen kunnen gebruiken bij de volgende race. Het is mijn thuisrace, dus ik wil het daar echt goed doen, maar voor nu is het tijd om het te vieren – ik heb al een Red Bull gehad, maar ik denk dat we vanavond ook iets anders zullen hebben!”

Yuki Tsunoda: “Ik ben een beetje gefrustreerd door het eindresultaat van vandaag, omdat ik denk dat het tempo in de auto dit weekend sterk was. De start van de race was ok voor mij en tot de rode vlag denk ik dat mijn prestatie echt goed was. Helaas “Ik heb twee posities verloren tijdens de laatste ronden, ik weet niet zeker of ik iets anders had kunnen doen, maar ik zal vanavond alles analyseren zodat ik dit beter kan begrijpen om vooruit te komen. P7 betekent echter nog steeds belangrijke punten voor het team. Ik wil feliciteer Pierre vandaag met het podium, het team verdient het echt en het is een geweldig resultaat.”

Franz Tost (teambaas): “Het was vanaf het begin een sensationele race. Ik wil Red Bull Racing, Honda en Perez vandaag feliciteren, het was een fantastische overwinning. Helaas, Max, die aan de leiding was en naar mijn mening de snelste man op de baan was, verloor het op de allerlaatste minuut van een geweldige race van zijn kant. Het belangrijkste is echter dat hij nog steeds het kampioenschap leidt. Wat ons betreft, we begonnen met Pierre op de vierde positie, wat al een geweldige startplaats was, en Yuki liep niet ver achter op de zevende plaats.Beide coureurs hadden een goede start en Pierre verdedigde P4 voor een lange periode, zelfs terwijl hij een klein PU-probleem beheerde, maar verloor helaas tijd achter Stroll en dat stelde Vettel in staat om Pierre in te halen en in te halen na de pitstop. Bij de herstart wisselden we van de Hards naar de Softs en Pierre voltooide een heel goede manoeuvre tegen Leclerc om zichzelf op de derde plaats te zetten. Het is een ongelooflijk resultaat en zowel het team als Pierre verdienen het, want we waren vanaf hier erg competitief. FP1 uit nwaarts. Yuki startte vanaf P7 en verloor in de eerste ronde slechts één plaats aan Alonso, maar wist de positie later terug te winnen. Na de rode vlag startte Yuki vanaf de zesde positie maar verloor twee plaatsen tijdens die laatste paar ronden. Desalniettemin eindigde hij op een fantastische zevende plaats en het team scoorde dit weekend een aantal geweldige punten, wat betekent dat we nu vijfde zijn in het constructeurskampioenschap. De jongens hebben het vandaag aan alle kanten heel goed gedaan, van de pitstops tot de strategie, en ze verdienen dit resultaat. Felicitaties aan het hele Scuderia AlphaTauri-team en ik hoop dat we deze prestatie in de komende races kunnen voortzetten.”

Bekijk onze zondaggalerij uit Bakoe, hier.

Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: