GP van Australië: Aantekeningen raceteam – AlphaTauri


Pierre Gasly: “Ik pak die twee punten vandaag! Het was een nogal ongelukkige race voor mij, ik slaagde erin om twee auto’s te passeren bij de start, maar toen kreeg ik pech in de pits vlak voor de safety car en zakte ik naar P14. Ik was behoorlijk boos op de tijd, maar ik bleef gefocust en slaagde erin terug te komen naar P9. Ik had een mooi gevecht met Lance waar ik van genoot, het was behoorlijk intens op een baan als deze, maar uiteindelijk kreeg ik het beste van hem. Objectief gezien, het was een zwaar weekend voor ons, dus ik denk dat we best tevreden kunnen zijn met het resultaat en kunnen vertrekken met twee punten. Ik heb nog steeds het gevoel dat we een paar dingen moeten verbeteren, we hebben een aantal nieuwe onderdelen binnen de komende races, dus we moeten gelijke tred houden met de anderen als we willen blijven vechten voor deze posities. We zouden graag wat hoger in de volgorde staan, dus we blijven pushen.”

Yuki Tsunoda: “Er was geen snelheid vandaag. We hebben de hele race geworsteld, dus we moeten uitzoeken waarom we willen voorkomen dat zoiets opnieuw gebeurt. Het was erg moeilijk om andere auto’s bij te houden en in hun DRS te blijven, we misten gewoon prestaties in het algemeen en ik had niet verwacht dat het zo slecht zou zijn. Het is wat het is, we moeten positief blijven en werken aan verbetering voor de volgende race.”

Jody Egginton (technisch directeur): “De race van vandaag was niet rechttoe rechtaan met, net als de vorige race, Pierre verloor positie op de baan met de safety car, wat betekent dat hij veel moest doen om te herstellen in een puntenscorende positie. Deze gevechten vroegen veel van zijn linksvoor band en helaas betekende een kleine fout dat we een positie aan Bottas verloren in de laatste ronden, waardoor we als P 9 eindigden. Yuki heeft een zware dag gehad met worstelen om het tempo op beide verbindingen, dus we moeten de factoren hierachter begrijpen, aangezien hij redelijk gelukkig was met zijn auto tijdens de vrijdag- en zaterdagsessies. We hebben veel werk te doen voor de volgende race, maar tegelijkertijd kijken we uit naar de uitdaging.”

Bekijk onze zondaggalerij uit Melbourne, hier.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: