GP Hongarije: persconferentie na kwalificatie


De persconferentie na de kwalificatie van vandaag met George Russell, Carlos Sainz en Charles Leclerc.

Parc Ferme-interviews – uitgevoerd door Naomi Schiff

Charles, misschien niet het resultaat dat je vandaag wilde, maar heb je er enige voldoening in dat je belangrijkste rivaal in het kampioenschap slechts 10e is?
Charles Leclerc: Ja, ik bedoel, we concentreren ons vooral op onszelf. Dus vandaag was het geen geweldige dag. Ik heb enorm geworsteld met de banden en had gewoon veel inconsistentie om de banden onder die omstandigheden in het juiste venster te plaatsen. En dus worstelde ik om een ​​ronde in elkaar te zetten, maar we zullen ernaar kijken. Ik ben er vrij zeker van dat we de snelheid in de auto hebben om morgen wat meer vooraan terug te komen. Dus daar gaan we ons op focussen en hopelijk hebben we een betere zondag.

Je algehele tempo in de Ferrari-garage dit weekend was behoorlijk indrukwekkend. Dus dat geeft je troost voor de race van morgen, die in je voordeel lijkt te zijn?
CL: Ja, het tempo is er. Dus we moeten gewoon begrijpen wat er vandaag met de banden is gebeurd en ik ben er vrij zeker van dat we morgen terug kunnen komen.

Succes voor morgen. Carlos, gefeliciteerd. Het leek vandaag je kwalificatie te zijn, maar net op het laatste moment pakte George de pole position. Je lijkt op dit moment veel comfortabeler te zijn in die Ferrari.
Carlos Sainz: Ja zeker. Elke race en elke kwalificatiesessie beter en beter voelen. Vandaag had ik het gevoel dat ik een basis had om een ​​pole position te doen. Het ging van ons weg daar in de laatste sector met een paar kiekjes door de ronde. Maar felicitaties aan George, want hij moet daar in de Merc een behoorlijk goede ronde hebben gereden. En ja, we zullen morgen vanaf P2 racen.

We zagen je door het veld in Frankrijk komen, dus we weten dat je weet hoe je moet vechten. Deze baan is niet makkelijk in te halen, maar heb je de hoop dat je morgen de race kunt winnen?
CS: Ja, ik denk dat we het tempo hebben. Uiteraard zullen de start en het bandenmanagement zoals altijd een sleutelrol spelen. Het racetempo van Mercedes is een beetje onbekend en we zullen moeten zien hoe de race morgen verloopt. En als we ze aan de start kunnen krijgen, dan is het beter, maar ik denk dat het een spannende race wordt.

Oké, we wensen je veel succes. George dikke proficiat. De fans zijn natuurlijk enorm blij met je eerste pole position in de Formule 1. Hoe voel je je?
George Russel: Over de maan, absoluut zoemend. Ik bedoel, gisteren was waarschijnlijk onze slechtste vrijdag van het seizoen en iedereen werkte gisteravond zo hard. We wisten niet echt in welke richting we moesten gaan. En toen die laatste ronde, bocht 1, mega bocht 1, ging bocht 2, bocht 2 was mega. En de rondetijd bleef maar komen en blijven komen. En ik kwam over de lijn, keek naar het scherm en zag dat we P1 gingen. En dat was een ongelooflijk, ongelooflijk gevoel.

Het is duidelijk een ongelooflijk persoonlijk moment voor jou. Maar het is ook een ongelooflijk moment voor Team Mercedes. Dus je vertelt ons dat Mercedes terug is?
GR: Ik weet het niet, om eerlijk te zijn. We moeten ernaar kijken en begrijpen waar dat vandaag vandaan komt. Er zijn een paar ideeën die we hebben. Aan het eind van de dag zijn er geen punten voor de kwalificatie. Maar we hebben over het algemeen een goed racetempo, maar de Ferrari’s zagen er vrijdag erg snel uit, maar we gaan er absoluut voor. Maar hoe dan ook, dat was ongetwijfeld een behoorlijk speciale dag.

Persconferentie

Een zeer warm welkom bij de top drie van de kwalificatiewedstrijden voor de FIA ​​Formula 1 Hongaarse Grand Prix van 2022. Op de derde plaats Charles Leclerc. Op de tweede plaats Carlos Sainz. En met zijn eerste poleposition in de Formule 1 onze polesitter, George Russell. George, zoals ik al zei, je eerste pole in de F1. En ook op zo’n veeleisend en technisch circuit als de Hungaroring. Heel goed gedaan. Je hebt nu een paar minuten om na te denken. Beschrijf allereerst de betekenis van dit moment voor jou en voor je carrière.
GR: Voor mij denk ik niet echt aan mezelf om eerlijk te zijn, maar voor ons als team is het enorm. Gisteren was waarschijnlijk onze zwaarste vrijdag van het hele seizoen. We waren hier allemaal tot 23.00 uur gisteravond, ons hoofd krabben en het moreel was behoorlijk naar beneden. En we voelden ons behoorlijk verloren. En om 24 uur later terug te komen en poleposition te pakken, het is gewoon zo’n [good] gevoel, omdat ik weet wat we vannacht hebben doorgemaakt. En er zijn geen punten voor de kwalificatie, maar ik denk dat het behalen van dit resultaat voor ons allemaal behoorlijk, behoorlijk groot is.

Hoe anders is de auto waarmee u vandaag heeft gereden in vergelijking met die van vrijdag?
GR: Ik denk dat we het vandaag gewoon perfect in het raam hebben gekregen in die laatste ronde. Ik ging om bocht 1 en ik lag anderhalve tiende voor. Ik ging om bocht 2 en ik stond drie tienden voor en alles zat gewoon perfect in het raam. En als je in een van die ronden zit, en je zit in de groove, in het ritme, het blijft maar komen en blijven komen. Ik denk dat iedereen heel veel worstelde met banden. Veel mensen worstelden vanmorgen in de regen met de banden. En we zijn alle kanten opgegaan om te proberen het te begrijpen. Maar gelukkig hebben we het bij die laatste run min of meer genageld.

George, je hebt een aantal machtige kwalificatieronden gereden in je carrière. Hoe goed was die?
GR: Ik durf te zeggen beter dan de Spa, ik weet het niet! Ik denk niet dat het gevoel van deze pole en het gevoel van die Spa-ronde, ik denk niet dat ik ooit kwalificaties zal hebben die ooit in de buurt komen van deze twee gevoelens. Want dit was duidelijk mijn eerste. Als team hebben we het zo moeilijk gehad. Bij Williams liepen we zo ver achter, dus het was enorm om die tweede te halen. Dus weet je, dit is waar racen over gaat. Daarom word ik elke dag wakker en wil ik wereldkampioen worden, want dit gevoel is iets waar je niet echt van kunt dromen.

Geen drooglopen vanmorgen, gisteren een moeilijke dag. Dus hoeveel van een onbekende gaat je lange termijn tempo naar de Grand Prix van morgen?
GR: Het is een totaal onbekende. We hebben de auto sinds gisteren op zijn kop gezet. De omstandigheden veranderen en het wordt morgen veel koeler. Ons hoge brandstoftempo was gisteren waarschijnlijk de slechtste ooit en Ferrari ziet er behoorlijk uitzonderlijk uit. Maar weet je, we lopen momenteel achter op de curve, maar we gaan er absoluut voor. En weet je, de overwinning is waar we voor gaan.

Carlos, ik kom nu naar je toe. Zo dicht bij een andere pole position voor jou. Hoe goed was de auto vandaag? Hoe goed was die laatste ronde?
CS: Ja, het was goed. Ik had het gevoel dat ik vandaag alles min of meer onder controle had tijdens de hele kwalificatie. We blijven stappen in de goede richting maken, waardoor ik me steeds comfortabeler en meer samen met de auto voel, en vandaag waren er een aantal goede ronden daar. Maar ja, waarschijnlijk was die Q3 Run 2-ronde niets bijzonders. En het was niet goed genoeg voor pole. Dus een beetje teleurgesteld, want met een perfecte ronde had ik zeker bovenaan kunnen staan. Maar ik denk dat George vandaag een heel goede ronde heeft gereden in de Merc en die verdient hij. Dus gefeliciteerd.

En gezien de problemen die George zojuist heeft beschreven, die Mercedes gisteren heeft meegemaakt. Hoeveel vertrouwen heb je om deze Grand Prix in te gaan?
CS: Welnu, duidelijk de baanomstandigheden, aangezien ze zijn veranderd, vooral met name op zachte banden, zijn ze misschien niet in onze richting gegaan omdat we gisteren een tempovoordeel lijken te hebben dat we vandaag zeker niet hadden, zelfs Q1, Q2 . Tijdens die twee sessies waren we niet… we hadden niet de marge die we dit jaar in andere races hadden. En we moesten ervoor zorgen dat we een set nieuwe banden omdoen en dat op het juiste moment doen, want het middenveld was zeker dichterbij dan waar ze gisteren waren. En voor ons hebben we hier al een ronde lang moeite om de banden op temperatuur te krijgen. We zijn zeker niet bijzonder tevreden over vandaag, de manier waarop de auto en alles het deden, maar met een perfecte ronde had ik hem daar kunnen neerzetten. Dus daarom ben ik een beetje teleurgesteld.

Charles, ik kom nu naar je toe. Het waren niet de meest soepele sessies voor jou, maar je hebt er een stokje voor gestoken. Hoe goed was de auto tijdens die laatste run?
CL: Nee, vandaag had ik het enorm moeilijk, vooral in Q3. Q1, Q2, ik voelde me redelijk goed. We deden goede stappen in de goede richting, maar in Q3 weet ik niet wat er is gebeurd. De baan veranderde een beetje, de zon kwam door en plotseling zaten de banden absoluut niet in het juiste raam. Dus ik worstelde veel met inconsistentie. Ik reed de eerste ronde in Q3, dat was vrij traag. En dan de tweede ronde die min of meer in orde was. Maar ja, we betaalden een beetje de prijs van het niet hebben van de banden in het juiste raam. Maar ja, gefeliciteerd met George. Het is een speciale: de eerste paal, en hij deed het geweldig.

Vertel ons iets over de evolutie van het circuit tijdens de sessie. Het was behoorlijk ademloos. Hoe moeilijk was het om daar een peil op te houden?
CL: Ik bedoel, van mijn kant was het best oké Q1 en Q2, maar dan Q3, om de een of andere reden. Ik weet niet wat we deden; we moeten analyseren, want er was iets dat een beetje raar aanvoelde. Dus ja, we zullen het onderzoeken, want het gevoel was gewoon niet goed.

Banden hebben vandaag de kwalificatie gedomineerd. Geef ons morgen een kleine indicatie van de strategie. Hoeveel pitstops?
CL: Tussen één en drie! We zullen zien. Ik denk dat de prestaties er zijn. We zijn vrij snel, dus hopelijk kunnen we morgen wat plaatsen bemachtigen.

Bekijk onze zaterdaggalerij van de Hungaroring hier.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: