GP Canada: Preview – AlphaTauri


Pierre Gasly: “Ik ging met Max terug naar huis vanuit Bakoe en toen hij de race won, was het een behoorlijk vermakelijke vlucht! Ik was buitengewoon blij met ons Baku-weekend – P6 op de grid, P5 in de race. Het was een perfect weekend, met geweldige strategie en pitstops, een uitstekende start en goede snelheid. Ik was erg blij voor het hele team, omdat we de afgelopen races niet veel geluk hadden gehad. Het was zwaar, maar we bleven bij elkaar en bleven werken en het heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen. Ik heb het gevoel dat we ons seizoen nu goed zijn begonnen.

“Canada is een ander stratencircuit en ik denk dat het circuit van Montreal dit jaar een hele uitdaging zal zijn, vooral met deze nieuwe auto’s die erg stijf zijn, veel meer dan hun voorgangers. De grote stoepranden en de hoge snelheden zullen een echte test zijn.” net als de laatste bocht en de beroemde Wall of Champions! We zullen de stoepranden veel meer moeten vermijden, terwijl je er vroeger overheen moest rijden om een ​​snelle ronde te rijden. Hoewel het een ander stratencircuit is zoals de laatste twee races, het is een veel snellere lay-out met snellere bochten. Op papier suggereert dit dat het misschien wat ingewikkelder is voor onze auto, dus het betekent dat we ervoor moeten zorgen dat we volledig voorbereid aankomen en alles uit het pakket kunnen halen dat we hebben. het team moet top zijn als we de resultaten willen behalen die de auto kan leveren, zoals we in Bakoe zagen.”

Yuki Tsunoda: “Hoewel mijn raceresultaat in Bakoe zonder punten erg teleurstellend is, denk ik dat we het Canadese weekend met optimisme kunnen tegemoet treden na een heel sterk optreden in Azerbeidzjan, waar we het hele weekend op snelheid waren. Het was ons beste team dat zich kwalificeerde en in ieder geval Pierre scoorde goede punten voor de vijfde plaats, maar het was erg frustrerend dat ik wat leek op een zesde plaats verloor vanwege het probleem met de achtervleugel.Dus ik voel me erg gemotiveerd om deze week vooruitgang te blijven boeken.

“Na Monaco en Bakoe is Montreal een ander ongewoon circuit, met over het algemeen weinig grip en snelle bochten, zodat we, net als in Bakoe, een gemiddelde tot lage downforce zullen hebben om een ​​goede rechte lijnsnelheid te krijgen. Ik heb het alleen meegemaakt op de simulator, maar het ziet er interessant uit. Eigenlijk is het een circuit dat ik veel heb gebruikt bij het spelen van de Formule 1-game, dus ik had een redelijk goed idee van wat ik kon verwachten voordat ik ermee op de sim ging rijden. We zullen zien na FP1. Het heeft een mix van middelhoge en langzame bochten, evenals snelle chicanes Ik ben nog nooit in Canada geweest en er is mij verteld dat Montreal een leuke stad is, dus ik kijk uit naar mijn eerste bezoek en om te ontdekken wat het is zoals op en naast de baan.”

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: