Giovinazzi beveiligt overstap van Formule E naar Dragon / Penske na exit F1 | Formule E


De Italiaan werd na drie jaar bij Alfa Romeo officieel gedropt ten gunste van de Chinese F2-coureur Guanyu Zhou.

Giovinazzi voegt zich voor het seizoen 2021/22 bij de volledig elektrische serie met het Dragon / Penske-team.

Hij gaat samenwerken met Sergio Sette Camara, die zijn zetel voor een tweede seizoen behoudt.

Over de aankondiging gesproken, Giovinazzi zei: “Zodra bekend werd dat ik volgend jaar niet in de F1 zou zitten, heb ik besloten om deel te nemen aan het Formule E-wereldkampioenschap. Het is een categorie die ik altijd heb gevolgd. Ik ben verheugd om deel uit te maken van DRAGON / PENSKE AUTOSPORT in deze volledig elektrische raceserie die ik al drie jaar geleden heb getest.

“Ik wil Jay Penske bedanken die meteen grote interesse toonde om mij aan boord te hebben. Ik kan niet wachten tot ik eind deze maand mijn nieuwe elektrische eenzitter ga testen in Valencia. We hebben een spannend jaar voor de boeg, ik zal er alles aan doen om het team te helpen slagen.”

Teambaas en eigenaar Jay Penske voegde toe: “Antonio is een van de meest getalenteerde coureurs ter wereld en ik ben erg trots dat hij zich bij dit team voegt. Met Antonio en Sergio hebben we het geluk dat we nu een van de sterkste race-opstellingen in de serie hebben. ”

Het Amerikaanse team hoopt op een beter seizoen door als elfde te eindigen in het teamskampioenschap in 2021.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: