Formule 1

George Russell betreurt ‘gemiste kans’ na schade aan Perez


George Russell denkt dat hij meer dan 30 seconden racetijd heeft verloren door schade en penalty’s in Oostenrijk, na zijn botsing in de eerste ronde met Sergio Perez.

Russell kreeg een straf van vijf seconden nadat bleek dat hij de aanrijding met de Red Bull-coureur had veroorzaakt, toen ze wielen tikten terwijl Perez de Mercedes langs de buitenkant probeerde te passeren in bocht 4.

Het incident deed denken aan de botsing van Alex Albon met Lewis Hamilton op de Red Bull Ring twee jaar geleden, waarbij teambaas Christian Horner grapte: “Ik denk niet dat Mercedes onze auto’s leuk vindt die in bocht 4” na de race naar buiten gaan.

Russell moest zich een weg terug door het veld vechten, maar met de pensioneringen van Perez en Carlos Sainz wist hij een verdienstelijke vierde plaats in de race te pakken, achter Mercedes teamgenoot Hamilton.

Maar Russell kon zijn botsing met Perez voorzien voordat het gebeurde – en voelde dat de vleugelschade die hij opliep hem veel tijd kostte.

“Hoe verliep de race? Ja, het is een gemiste kans”, vertelde Russell na de race aan Sky F1.

“Van mijn kant, natuurlijk erg frustrerend om het incident in de eerste ronde te hebben, weet je, ik remde later, remde hard, en toen had Checo duidelijk de schone lijn, en zodra hij begon in te keren, wist ik dat we het zouden halen. contact.

“Ik zat al op mijn limiet met mijn auto, ik remde zo hard als ik kon, draaide zo hard als ik kon, maar hij had gewoon meer grip op de racelijn.

“Contact is één ding, een straf is één ding, maar om de schade ook te krijgen, weet je, het heeft me waarschijnlijk 10 seconden racetijd gekost in de eerste stint, en dan een pitstop van 20 seconden, die in P17 en al deze auto’s moeten inhalen.

“Ja, achteraf denk ik dat het oké was, maar ik had gewoon het gevoel dat ik meer had verwacht.”

Hij was in staat om een ​​nieuwe voorvleugel te laten monteren toen hij een pitstop maakte, maar had last van het feit dat hij zijn straf kreeg om naast zijn vleugelwissel te serveren, en hoewel de beloningen daar waren met het tempovoordeel dat hij toen had, gelooft Russell dat hij het meeste uit de situatie heeft gehaald. hij voor zich had.

“Er was gewoon veel meer downforce en de balans van de auto was veel beter”, zei hij over zijn nieuwe vleugel. “Ik denk dat het me in het begin waarschijnlijk een seconde per ronde heeft gekost, maar aan het einde voelde ik me nog steeds niet zo snel als ik had verwacht.

“Maar om eerlijk te zijn, als ik naar de gegevens kijk – ik heb even gekeken voordat ik hier kwam – denk ik dat we waarschijnlijk hetzelfde tempo hadden als Lewis en, rekening houdend met het feit dat we door al het verkeer kwamen en de banden behoorlijk beschadigden veel en daarbij denk ik dat dat redelijk was.

“Dus als team staan ​​we nog verder achter hen [Red Bull and Ferrari] dan we willen.”

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d