Geen tijd voor feesten, zegt Hamilton


Ondanks opeenvolgende overwinningen die hem tot op 8 punten van zijn titelrivaal brengen, houdt Lewis Hamilton vol dat er geen tijd is om het te vieren.

Het is eerlijk om te zeggen dat met nog maar twee races te gaan, maar weinigen bereid zouden zijn om een ​​aanzienlijk bedrag in te zetten op de uitkomst van het wereldkampioenschap 2021.

Terwijl Lewis Hamilton back-to-back overwinningen heeft in Brazilië en Qatar, heeft Max Verstappen nog steeds het puntenvoordeel, ook al is het teruggebracht tot enkele cijfers.

De Nederlander, die als zevende startte, was tweede en zat zijn rivaal in ronde 5 hard op de hielen, en hoewel hij de Brit nooit serieus bedreigde, en hoewel de twee resterende circuits in het voordeel van Mercedes lijken te zijn, neemt Hamilton niets als vanzelfsprekend aan.

“Vandaag werd de race natuurlijk een stuk gemakkelijker gemaakt met de straffen die de jongens duidelijk kregen voor de fout die ze gisteren maakten”, zei de wereldkampioen aan het einde van de race, “dus dat maakte het een stuk eenvoudiger.

“Ik beheerde gewoon het gat aan de voorkant, hield de auto veilig en probeerde het maximale te halen en de auto naar huis te brengen,” voegde hij eraan toe.

“Ik had over het algemeen het gevoel dat ik niet enorm werd bedreigd”, gaf hij toe. “Ik slaagde erin om de grond net bij de start te bedekken en daarna was het gewoon een soort van hoofd naar beneden en gefocust op het proberen om het gat te houden.

“Ik zag toen ik in bocht 6 kwam dat Max al op de vierde plaats stond”, zei de Brit, “dus ik wist dat hij mijn teamgenoot al voorbij was, en op dat moment wist ik niet dat Valtteri zo’n slechte ga weg.

“Daarna was ik gewoon gefocust op het maximaliseren van de punten voor het team, ik voelde me sterk. Ik denk dat ze een relatief redelijk tempo hadden, maar ik kon het tempo beheersen, dus het was geen probleem.

“De afgelopen twee weken waren fantastisch, gewoon geweldig”, glunderde hij. “Maar er is geen tijd voor vieringen. Volgende week ben ik weer bij het team en morgen gewoon weer op training. Blijf er gewoon bij, hoofd naar beneden.

“Ik heb niet echt veel emotie, behalve dat ik nu gereden wordt”, gaf hij toe. “Maar het is geweldig om dat gat te dichten, zoveel punten in de laatste paar races was belangrijk.

“Ze zijn duidelijk nog steeds erg snel, zoals je vandaag kon zien met hun snelste ronde en hun beide auto’s kwamen vrijwel iedereen vrij gemakkelijk voorbij. Dus we hebben nog steeds ons werk te doen… en een grote schande voor Valtteri vandaag.

“Maar ik voel me positief om deze volgende paar races in te gaan,” hield hij vol. “Ik denk dat ze best goed moeten zijn voor onze auto, dus ik kijk uit naar die strijd.”

Buiten de baan gaat de politiek natuurlijk door, en terwijl Hamilton, net als teambaas Toto Wolff, graag wilde wijzen op de snelheid van de Red Bulls, is Christian Horner onvermurwbaar dat zijn auto’s niet sneller waren dan normaal, wat de vraag, vooral in het licht van recente gebeurtenissen, heeft Mercedes de pit naar beneden gedraaid?

Bekijk onze zondaggalerij uit Qatar, hier.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: