Gasly was bang dat een motorprobleem hem het Baku F1-podium zou kosten | F1


Gasly slaagde erin Charles Leclerc voorbij te steken voor de vierde plaats tijdens de pitstopfase, nadat hij bij de start had verloren van Red Bull’s Sergio Perez.

De Fransman kreeg halverwege de race krachtverlies, waardoor Aston Martin’s Sebastian Vettel voorbij raasde.

Ondanks het lijden in de laatste ronden, slaagde Gasly erin om Leclerc op afstand te houden en zijn derde F1-podium te scoren.

‘Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen,’ zei Gasly. “Het is zo’n ongelooflijk weekend geweest. P4 in kwalificatie, P3 in de race en het was zo’n intense race, vooral aan het einde. En het was erg moeilijk, denk ik, vanaf het midden van de race kregen we een motorprobleem – ik begon prestaties te verliezen op het rechte stuk – en kon niet meer zo snel zijn als aan het begin van de race. en toen begon Seb te vangen, hij passeerde me op het rechte stuk en ik wist dat het moeilijk zou worden.

“Vooral in de laatste twee ronden wist ik dat ik in een lastige positie zou verkeren om mijn positie op Charles vlak achter mij te verdedigen en dat is precies wat er is gebeurd. Op alle rechte stukken was hij daar. hij passeerde me eigenlijk voor bocht 1 en ja, ik zag het podium, zoals recht voor mijn ogen en ik gaf gewoon alles wat ik kon. Uiteindelijk heb ik het mogelijk gemaakt.

“Het was een intense strijd, maar precies zoals ik van racen hou. Was erg moeilijk maar eerlijk en ja, ik ben erg blij voor de jongens om dit podium bij elkaar te krijgen. ”

Gasly weet nog steeds niet waarom AlphaTauri zo indrukwekkend presteerde in Monaco en Bakoe.

“Ik denk dat we al met al het tempo hadden om in de top vijf te staan”, voegde Gasly eraan toe. “Ik hield gelijke tred met de topmannen aan het begin van de race met de optie, met de zachte banden, wat dan ook, en ja, daarna, zelfs op harde banden, was het tempo niet slecht totdat we dit probleem hadden en we begonnen te dalen een beetje terug maar al met al veel vraagtekens als het slecht gaat moet je begrijpen – maar als het zo goed gaat?

“We begrijpen niet echt waarom we het hele weekend zo snel waren. We moeten het ook begrijpen, want als er ergens een plek is waar we dit soort prestaties kunnen reproduceren.”Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: