https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Franco Morbidelli voelde zich nooit ‘reëel gevaar’ dat Toprak Razgatlioglu zijn MotoGP-stoeltje zou innemen | MotoGP


Morbidelli beleefde vorig jaar zijn slechtste seizoen in de MotoGP, wat onvermijdelijk leidde tot geruchten dat 2021 WorldSBK-kampioen Razgatlioglu hem mogelijk zou vervangen.

Maar hoewel Lin Jarvis, teambaas van het Monster Energy Yamaha-team, toegaf dat ze Morbidelli’s zitje in 2021 aan Razgatlioglu hadden moeten aanbieden, blijft de Italiaan naast Fabio Quartararo staan ​​voor wat hun tweede seizoen samen bij het fabrieksteam zal worden. totaal na twee jaar als teamgenoten te hebben doorgebracht bij Petronas Yamaha – nu RNF Aprilia.

Het is onwaarschijnlijk dat Morbidelli wegkomt met een vergelijkbaar seizoen qua resultaten als hij bij Yamaha wil blijven, maar de voormalige runner-up van Joan Mir heeft verklaard dat geruchten dat Razgatlioglu hem zou vervangen nooit van ‘reëel gevaar’ waren.

Spreken tegen MotosprintMorbidelli zei: “Ik heb een paar opmerkingen gelezen op internet en op sociale media, ik doe het toevallig zo nu en dan. Maar ik denk niet dat er ooit een echt gevaar was dat Toprak in mijn plaats zou komen.

“Het is nog nooit door iemand tegen mij gezegd. Het was zeker de opmerking en wens van sommige Yamaha-fans, omdat ze geen prestatie van mij zagen en tegelijkertijd zagen ze het van hem in Superbike. Het is een begrijpelijk gevoel .”

Hoewel het prestatieniveau tussen Morbidelli en teamgenoot Quartararo vorig seizoen niet hoger had kunnen zijn, bleef de Moto2-kampioen van 2017 zeer gemotiveerd op basis van de resultaten die de Franse rijder behaalde.

“Veel dingen hebben me geholpen om zeer gemotiveerd te blijven: allereerst mijn teamgenoot, Quartararo, die er altijd in is geslaagd om het beste uit de motor te halen door echt buitengewone prestaties te leveren”, voegde Morbidelli eraan toe.

“En dan hetzelfde besef van wat ik kan geven en wat ik nog steeds niet kan doen met deze Yamaha.

“Wat ik niet kon geven, werd me nog duidelijker toen ik het nog moeilijker had. De rest wordt verzorgd door mijn vrienden, de mensen die ik aan mijn zijde heb, ze zijn allemaal een grote hulp.”

Hoewel de resultaten van Morbidelli tegen het einde van 2022 matig bleven, waren er duidelijke tekenen dat hij steeds meer potentieel uit zijn M1 haalde.

Iets dat echter tegen Yamaha zou kunnen spelen, is het feit dat ze slechts twee motoren op de grid zullen laten rijden nadat RNF is overgestapt op Aprilia.

Minder data tussen rijders zou hen op achterstand kunnen zetten in vergelijking met Ducati, Aprilia en anderen, hoewel Morbidelli zich geen zorgen maakt over de beslissing van het Japanse merk om door te gaan met twee motoren.

Gevraagd of hij zich zorgen maakt, voegde Morbidelli eraan toe: “Nee, ik maak me minder zorgen dan medio 2022. Ik heb het gevoel dat ik een goede connectie heb gevonden met deze M1, ik heb het gevoel dat ik wat meer mijn zegje kan doen. Eerder, misschien zou zelfs dit feit me zorgen kunnen baren.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: