MotoGP

Franco Morbidelli plaagt zijn volgende MotoGP-zet: “Ik kan nog niet in detail treden…” | MotoGP


Yamaha zal Morbidelli aan het einde van dit seizoen achterwege laten en hem vervangen door Alex Rins voor 2024, wat betekent dat hij nu op zoek is naar een nieuw stoeltje.

De opties zijn misschien beperkt, maar de afgestudeerde VR46 Academy kan een helpende hand krijgen van oude vrienden.

Op de vraag of hij in de MotoGP zou blijven, in plaats van een Yamaha WorldSBK-stoeltje te bemachtigen, zei hij: “Ja.”

Toen hem werd gevraagd of hij zou overstappen naar het Mooney VR46-team van Valentino Rossi, zei hij: “Het is nog te vroeg, ik kan nog niet diep in detail treden.”

Marco Bezzecchi’s wens voor een 2024-specificatie Desmosedici volgend jaar zou ertoe kunnen leiden dat hij wordt overgeplaatst van het Mooney VR46-team naar Pramac Racing, waardoor er naast Luca Marini een opening ontstaat waar Morbidelli perfect geschikt voor zou kunnen zijn.

Morbidelli werd gevraagd of het zijn beslissing was, of die van Yamaha, om uit elkaar te gaan en hij antwoordde: “Nou, dit is een zaak die je met Lin Jarvis moet bespreken!

“Maar als je besluit uit elkaar te gaan, is dat niet altijd eenzijdig. Vorig jaar werkte het om een ​​bepaalde reden toch niet. En dit jaar met een reden.

“De hele groep boekt geen vooruitgang, dus er is zeker een verandering nodig.

“Ik hoop dat een verandering goed zal zijn voor iedereen.

“Ik geloof dat ik mijn kansen had om te vechten voor het kampioenschap in 2020, toen had ik twee gecompliceerde seizoenen. Ik ben nog jong, gemotiveerd, ik heb veel te geven, ik wil de kans krijgen om te vechten voor een kampioenschap en om races te winnen.

‘Dat ben ik van plan. Ik ben van plan om terug te stuiteren, vanaf de tweede helft van dit seizoen. Het is haalbaar. Het kan goede energie opleveren.”

Hij blikte terug op zijn tijd bij Yamaha: “Het is een behoorlijke reis geweest, we hebben samen een aantal geweldige resultaten behaald, ook al was het een satellietteam, ik had de kans om voor een kampioenschap te vechten met Yamaha, dus dat zal ik altijd onthouden. Het was een genoegen om deel uit te maken van het fabrieksteam.

“Soms zijn de redenen niet erg duidelijk, maar heb je een verandering nodig.

“Sommige verandering kan beide partijen verschillende energie geven. Ik wens het beste voor mezelf en ook voor Yamaha.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: