Francesco Bagnaia weerlegt het idee dat de MotoGP te moeilijk is om in te halen; ‘als je sneller bent heb je geen problemen’ | MotoGP


Een veelbesproken gespreksonderwerp voor een groot deel van dit seizoen, inhalen in de MotoGP is schijnbaar moeilijker geworden in vergelijking met de afgelopen seizoenen.

Sommige rijders, waaronder achtvoudig wereldkampioen Marc Marquez, waren zelfs tegen recente aerodynamica-innovaties, of dat nu winglets of apparaten op rijhoogte zijn.

Hoewel de toch al unieke machines er verbluffend uitzien en sneller dan ooit blijken te zijn, is de downforce vermoedelijk beïnvloed door dergelijke aerodynamische eigenschappen, waardoor het moeilijker wordt om de temperatuur van de voorbanden te volgen en een groot probleem voor rijders te worden.

Maar dat is niet precies de mening van Francesco Bagnaia, met de Italiaan ervan overtuigd dat de MotoGP geen inhaalprobleem heeft. In plaats daarvan gelooft de Ducati-rijder dat als een rijder sneller is dan de mensen om hem heen, het beheersen van de situatie mogelijk is, zoals hij deed in Portimao en Mugello.

In een gesprek met GQ Italia tijdens de World Ducati Week van afgelopen weekend, zei Bagnaia dit toen hem werd gevraagd of aerodynamica het belangrijkste probleem is bij inhalen: “Ik denk het niet en Fabio [Quartararo] is het ook met mij eens. In de races waar ik moest herstellen, deed ik het en haalde ik in.

“Natuurlijk, de aerodynamica zorgt voor meer turbulentie en het moet ook gezegd worden dat we altijd tot het uiterste gaan, dus in deze situatie is het heel gemakkelijk om wijd te gaan en fouten te maken.

“Tegelijkertijd heb je geen problemen als je sneller bent, zoals blijkt uit Rins die als laatste startte in Portimao en als vierde eindigde, of ikzelf die als laatste begon en als achtste eindigde, of bij Mugello dat ik na de start als negende eindigde en won. Kortom, als je het potentieel hebt, kun je het overwinnen.”

“Wij hadden meer verwacht”

Nu de zomervakantie bijna voorbij is, staat Bagnaia een cruciale tweede helft van het MotoGP-seizoen van 2022 te wachten.

Hoewel Johann Zarco één plaats voor is op de Italiaan in het klassement, blijft Ducati’s hoop op het kampioenschap op de schouders van Bagnaia rusten.

Als winnaar van drie races dit jaar, waaronder de laatste race op Assen, zal Bagnaia foutloos moeten zijn als hij Aleix Espargaro en serieleider Fabio Quartararo wil pakken.

“Aan het begin van het seizoen hadden we iets meer verwacht, maar het was niet gemakkelijk omdat er verschillende problemen waren op technisch niveau die we vervolgens hebben weten op te lossen”, vervolgde Bagnaia. “In de laatste paar races, sinds we terugkeerden naar Europa, zijn we veel sneller geworden en hebben we altijd voorop gelopen.

“Er waren ups en downs, wat pech en mijn fouten. Ik heb de laatste paar races gewonnen of ik ben gecrasht, dus het is niet bepaald de beste.

“Maar het belangrijkste is om te weten dat we zo snel zijn en in de tweede seizoenshelft zal het belangrijk zijn om continuïteit te vinden.”

Bagnaia denkt er niet aan om MotoGP te verlaten voordat hij met pensioen gaat, maar ‘Ik heb altijd van Superbikes gehouden’

Op de vraag of er andere kampioenschappen zijn die de interesse van de Italiaan wekken, was WorldSBK de eerste reactie van Bagnaia.

Maar met de Italiaan aan de top van zijn kunnen en ongetwijfeld een van MotoGP’s grootste sterren, is het zien van de 25 jaar oude swapkampioenschappen slechts een fantasie voor degenen die WorldSBK verkiezen boven MotoGP.

Bagnaia vertelde GQItalia.com: “Ik heb altijd leuk gevonden [World] Superbike veel, het heeft me altijd enthousiast gemaakt. Dat gezegd hebbende, als mijn carrière goed verloopt en ik nog minstens tien jaar blijf racen, laten we zeggen tot mijn vijfendertigste, dan denk ik niet dat ik daarna nog wil racen.

“Ik voel me heel gelukkig omdat mijn passie mijn werk is geworden, maar het wordt steeds moeilijker en stressvoller.

“Er zijn veel races en veel verplichtingen, dus ik denk dat de carrière van een renner wat minder gaat duren. Kortom, op een gegeven moment zou ik het rustiger aan willen doen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: