https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Fabio Quartararo op jacht naar Valentino Rossi? “Ik rijd over 20 jaar niet meer – ik hoef geen records te breken” | MotoGP


Quartararo gaat 2023 in op zoek naar zijn tweede MotoGP-kampioenschap, terwijl mede-Yamaha-rijder en all-time icoon Rossi stopte met zeven (Giacomo Agostini heeft het record met acht, won in de jaren ’60 en ’70).

Rossi ging op 42-jarige leeftijd met pensioen, na 12 jaar zonder kampioenschap, met zijn plaats in de folklore vereeuwigd. Maar Quartararo, die nog maar 23 is en deel uitmaakt van een opwindend, jong tijdperk naast nieuwe kampioen Francesco Bagnaia, hoopt een andere erfenis te creëren.

“Ik hoop dat ik over 20 jaar niet meer rijd”, vertelde hij Motorsport-Magazin.com. “Maar het klopt natuurlijk dat ik nog relatief jong ben.

“Uiteindelijk wil ik een legende van deze sport zijn. Ik wil dat mensen mij herinneren als de man die nooit opgaf en altijd voorop liep in de MotoGP.

“Ik wil veel races winnen en hopelijk meer wereldkampioenschappen. Dat is het maximale wat je kunt bereiken. Dat is waar het allemaal om draait.”

Rossi heeft de meeste overwinningen in de geschiedenis van de MotoGP (89) en tal van andere records – de meeste deelnames (374) en de meeste races met dezelfde fabrikant (275). Dit soort verheven cijfers is echter niet wat Quartararo (11 overwinningen) motiveert om na te jagen.

“Geen records, maar overwinningen”, zegt hij. “Ik hoef geen records te breken. Ik wil aan de top staan, vechten voor de beste plaatsen en zo vaak mogelijk winnen. Of ik nieuwe records neerzet, is voor mij niet belangrijk.”

Quartararo gaat 2023 in als voormalig kampioen die zijn troon wil terugvorderen. De dynamiek is anders voor hem – niet langer op zoek naar een eerste titel of een eerste verdediging. Is dit de moeilijkste uitdaging tot nu toe?

“Eerlijk? Bij mij is het precies andersom’, zegt hij. “Maar dat komt ook door mijn instelling.

“Voor mij zal er dit jaar geen titelverdediging zijn. In plaats daarvan zie ik het zo: als het nieuwe seizoen begint, telt het wereldkampioenschap van vorig jaar niet meer. Dat is het verleden. Ik heb weer nul titels.

“Daarom verdedig ik niets, maar val ik aan om een ​​nieuwe wereldtitel binnen te halen. Tegelijkertijd nam de eindzege van vorig jaar natuurlijk de druk van me af. Ik heb mijn grote doel bereikt.

“MotoGP-wereldkampioen worden is de droom van elke motorcoureur, maar niet velen van ons krijgen die kans. Dat heb ik gedaan en nu is het mijn doel om opnieuw de titel te winnen. Zo denk ik altijd van stap naar stap. Het is belangrijk om niet te ver vooruit te kijken.”

Yamaha Racing-directeur Lin Jarvis heeft Quartararo voor de komende twee seizoenen gecontracteerd en is wanhopig om hem nog langer vast te houden. Jarvis is ook de man die Rossi verleidde tot Yamaha, waarmee de hoogtijdagen van de legendarische Italiaan begonnen.

Jarvis vertelde exclusief aan Crash.net over het vergelijken van Quartararo met de MotoGP-iconen van weleer: “Sommige mensen hebben het gewoon en andere niet. Voor mij was Casey Stoner er bijvoorbeeld zo een.

“En als je het aan de meeste rijders vraagt, zelfs als je het Valentino – een andere rijder met buitengewone capaciteiten – vroeger vroeg, dacht iedereen soms ‘Casey Stoner, hij is gewoon daarbuiten!’

“Dat is soms bravoure, vaardigheid, razendsnelle reactietijden, begrip van de motor… Er zijn veel, veel, veel verschillende elementen en [Quartararo] heeft die zeker.

“Zoals veel van de toprenners, ook dingen kunnen compartimenteren. Als het op dat echt belangrijke moment aankomt, gewoon de rest kunnen blokkeren en doorgaan met het werk.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: