MotoGP

Fabio di Giannantonio: Er is druk, ik moet voor mijn huis betalen! | MotoGP


Nadat hij zijn Gresini-stoeltje aan Marc Marquez had verloren, werd het duidelijk dat de voormalige Repsol Honda-rit van de Spanjaard ook wegglipte ten gunste van Luca Marini.

Toen Marini's VR46-team aanvankelijk de interesse in di Giannantonio bagatelliseerde, bestond de vrees dat hij zonder MotoGP-stoel zou achterblijven, ondanks zijn heldendaden aan het einde van het seizoen.

“Ik moet voor mijn huis betalen, dus het is zeker extra druk om niet te weten wat er aan de hand is!” zei di Giannantonio aan de vooravond van het slotevenement.

“Maar ik probeer het op een goede manier op te vatten en gefocust te zijn op mijn werk; Ik denk dat mijn enige wapen op dit moment is om snel te zijn op de baan, om je te dwingen [media] Ik schrijf veel goede dingen en zorg ervoor dat veel mensen op mij aandringen. Dat is alles wat ik op dit moment heb.”

Alsof er nog niet genoeg druk was, arriveerde negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi zaterdag in Valencia om toezicht te houden op de uiteindelijke beslissing over de vervanging van Marini.

“Wetende dat Valentino langs de baan staat en je misschien in de gaten houdt, kan je een beetje nerveus maken, omdat hij de beste is”, gaf di Giannantonio toe.

“Maar ik zit op een goed moment, ik ben nu supersnel in bijna alle omstandigheden en ik denk dat we in een fase zijn aangekomen waarin ik niets meer kan bewijzen.

“Ik denk dat we in mijn tweede jaar in de MotoGP een goed seizoen hebben gehad. Ik zei dat er een groeiproces was en nu kun je deze groei zien.

“Ik heb gedaan wat ik kon doen en nu zullen we zien wat er gebeurt…”

Gelukkig voor Di Giannantonio werd bevestigd dat hij de laatste plaats op de grid bekleedde, bij VR46 Ducati, de dag na de seizoensfinale, waar hem een ​​derde podium van het jaar werd ontnomen vanwege een inbreuk op de bandenspanning.

De 25-jarige eindigde vervolgens als zevende (+0,4 seconde) in zijn eerste test met het team van Rossi, en debuteert op de Desmosedici GP23 waar hij volgend seizoen zal racen.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.