F1 zou moeten overwegen om coureurs toe te staan ​​te racen met COVID-19


Eerder op donderdag maakte Aston Martin bekend dat Sebastian Vettel was uitgesloten van de seizoensopening van de Grand Prix van Bahrein dit weekend na een positieve COVID-19-test.

De viervoudig wereldkampioen is de tweede F1-coureur die de afgelopen week positief heeft getest op COVID-19, waarbij Daniel Ricciardo van McLaren de laatste testdag in Bahrein moest missen nadat hij positief had getest.

Maar nu de F1 veel van de COVID-beperkingen in de paddock voor dit jaar versoepelt, denkt Perez dat het tijd is om een ​​andere benadering te overwegen voor coureurs die positief testen.

“Voor de toekomst is het iets dat we moeten bespreken, of we de coureurs toestaan ​​te racen met COVID, als de symptomen mild zijn”, zegt Perez. werd als volgt geciteerd door ESPN.

“Als je je niet goed voelt, kunnen de coureurs tegenwoordig de rechter zijn, maar ik denk dat het zinvol is om een ​​discussie aan te gaan.

“Er is zoveel dat we hebben geleerd met COVID nu en er is maar zoveel dat je kunt doen.

“Als je voor jezelf wilt zorgen” [completely]moet je 24 uur thuis blijven en zelf koken en alles zelf doen.

“Maar er is maar zoveel dat je kunt doen, dus ik denk dat het gewoon afhankelijk is van geluk. Het is moeilijk om niets te doen. Het spijt me heel erg voor Seb en voor Daniel, maar het kan iedereen overkomen.”

De Red Bull-coureur, die regelmatig blijft testen, voegde toe: “Je moet voor de mensen om je heen zorgen en ervoor zorgen dat je niemand om je heen schaadt.”

Ondertussen gaf Carlos Sainz van Ferrari toe dat hij het moeilijk vindt om gedisciplineerd te blijven en hoopt hij zo snel mogelijk weer normaal te worden.

“Ik ga niet liegen, het is vermoeiend en het is zwaar om twee jaar lang nog steeds dezelfde dingen te doen”, legde hij uit. “Sommige dingen ben ik gewend geraakt, sommige dingen waar ik nog steeds mee worstel, vind het leuk om altijd het masker te dragen.

“Ik hoop alleen dat we zo snel mogelijk weer normaal kunnen worden, want ik ook, het is misschien een beetje controversieel, maar ik denk dat we een beetje verder moeten gaan en verder moeten met het leven.

“Het is jammer voor de andere coureurs en ik zou het op een gegeven moment ook kunnen zijn, maar het is echt moeilijk om zo gedisciplineerd te blijven als we altijd zijn geweest.

“Het is duidelijk dat als ik de kans krijg om dit jaar voor grotere dingen te vechten, ik dat zal moeten zijn, maar ik twijfel. Tegelijkertijd wil ik dat iedereen verder gaat en niet meer aan COVID denkt. Ik twijfel, ik ben 50-50.”

Maar zijn Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc drong erop aan dat voorzichtigheid nog steeds geboden is.

“Hoewel de dingen langzaam weer normaal worden, zijn het nog steeds waarschuwingen die we moeten nemen,” zei hij.

“We moeten voorzichtig zijn tussen chauffeurs en al deze dingen, want COVID is niet van de ene op de andere dag verdwenen. En als je COVID hebt, kun je niet racen, dus het is erg duur. We moeten dus nog steeds heel voorzichtig zijn.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: