F1 Oostenrijkse GP: Charles Leclerc ontkent de mislukking van Ferrari – dus waarom bezocht Mattia Binotto hem privé? | F1


Leclerc was zichtbaar geïrriteerd door de strategie van Ferrari tijdens de F1 Britse Grand Prix van afgelopen weekend, waardoor hij van de eerste naar de vierde plaats viel – en vervolgens teamgenoot Carlos Sainz de race zag winnen.

Toen kwamen er suggesties naar voren dat sommige Ferrari-teamleden ervoor kozen om niet deel te nemen aan een feestelijke foto met Sainz – wat Leclerc ontkent.

Leclerc werd bezocht door Binotto in Monaco en zei, voorafgaand aan de F1 Oostenrijkse Grand Prix, over geruchten over scheuren binnen Ferrari: “Dit is niet waar en ik wou dat ik dit niet kreeg omdat het de exacte vraag is die ik overal heb.

‘Ik wou dat ik niet voor dit soort dingen hoefde te vechten. We zijn enorm verenigd.

“Is er teleurstelling na de laatste race omdat we als eerste en vierde zijn geëindigd? Ja dat was er.

“Waren we erg blij dat Carlos zijn eerste race won? Ja, dat waren we eerlijk gezegd.

“Maar voor de safety car was je natuurlijk eerste en tweede en eindigde je de race als eerste en vierde, dus er is ook een soort van teleurstelling.

“[There’s] geen enkele vorm van verdeeldheid in het team.”

Waarom bezocht Ferrari-baas Binotto Leclerc?

Binotto werd na de Britse Grand Prix kwispelend gesignaleerd naar een geïrriteerde Leclerc.

“Hij was eerst behoorlijk boos op mij na Silverstone omdat hij me extreem down zag, wat hij duidelijk begreep, maar hij wilde er gewoon zeker van zijn dat ik in orde was”, zei Leclerc.

“En ik realiseerde me dat oké, ik had geweldig werk geleverd gezien de situatie waarin ik me bevond na de safety car.”

Leclerc staat al vijf races niet op het podium. De vroege leider in het kampioenschap volgt nu Red Bull’s Max Verstappen in het titelgevecht.

Hij legde uit dat hij door Binotto werd bezocht: “Toen in Monaco, iets wat we meestal doen, kwam hij naar Monaco omdat de laatste vijf races behoorlijk zwaar voor me waren, en ik wilde gewoon thuis blijven en een beetje loskoppelen van alles, om 100% voor dit weekend.

“Hij kwam net naar Monaco om te spreken over de laatste vijf races en om ervoor te zorgen dat het allemaal in orde was aan mijn kant.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: