F1: Lewis Hamilton legt bod uit om Chelsea te kopen – ondanks dat hij fan is van Arsenal! | F1


Hamilton, een fan van Arsenal, bevestigde voorafgaand aan de Emilia Romagna Grand Prix dat hij samen met tennislegende Serena Williams een investering van £10 miljoen heeft toegezegd om Sir Martin Broughton’s bod om de Premier League-club te kopen te steunen.

Chelsea werd in maart te koop aangeboden door de Russische oligarch Roman Abramovich na de gevolgen van de Russische invasie van Oekraïne.

“Ik ben al een voetbalfan sinds ik een kind was”, zei Hamilton. “Ik heb gevoetbald van waarschijnlijk mijn vierde tot mijn 17e. Ik zat elk jaar in teams, ik zat elk jaar in het schoolteam tijdens mijn jeugd. Naar tal van wedstrijden geweest.

“Toen ik jong was, om de hoek van waar ik woonde, speelde ik voetbal met alle kinderen en een paar van mijn goede vrienden in die tijd, ik wilde er echt bij horen. Ik was de enige gekleurde jongen daar .

“De kinderen steunden allemaal iemand anders. Een daarvan was Tottenham, een was Man Utd. Ik herinner me dat ik tussen deze teams wisselde toen ik jonger was en thuiskwam en mijn zus Sam me meerdere keren in de arm sloeg, ze sloeg me in feite en zei dat ik Arsenal moest steunen.

“Dus vanaf vijf of zes jaar werd ik een supporter van Arsenal. Maar mijn oom Terry is een grote bluesfan, dus ik ben met hem naar zoveel wedstrijden geweest om Arsenal en Chelsea te zien spelen.

“Uiteindelijk ben ik een sportliefhebber. Het is de grootste sport ter wereld en Chelsea is een van de grootste clubs ter wereld en een van de meest succesvolle.

“Toen ik over deze kans hoorde, dacht ik ‘wauw’, dit is een van de grootste kansen om deel uit te maken van zoiets geweldigs.”

Hoe raakte F1-groot Hamilton betrokken bij het bod van Chelsea?

Hamilton: “Natuurlijk hoorde ik erover in het nieuws. Iedereen is er van op de hoogte. Er werd contact met ons opgenomen en Sir Martin nam de tijd om mij aan de telefoon te spreken en de doelen van hem en zijn team uit te leggen, als ze het bod zouden winnen, wat ongelooflijk spannend was.

“En het was heel goed in lijn met mijn waarden en nogmaals, als kind, herinner ik me dat ik alle stickers en boeken verzamelde om kaarten te ruilen. Ik herinner me dat ik die allemaal opvulde als een kind en al die centen verzamelde en ze ruilde voor snoepjes met de andere kinderen voor de meest waardevolle.

“Toen ik jonger was, probeerde ik de beste speler te zijn die ik kon zijn en eigenlijk voor een team te spelen, dus ik probeerde voor Stevenage Borough toen ik jonger was, maar toen zat ik in de raceruimte.

“Ik had er alleen maar van kunnen dromen om echt integraal deel uit te maken van een team, dus dat is voor mij het meest opwindende deel.”

Hoe is Serena Williams erbij betrokken?

Hamilton: “We hebben er wel over gesproken. We hebben elkaar meerdere keren gesproken, Serena en ik zijn heel close, dus we hebben constant contact. Ze is een fenomenale atleet en vrouw.

“We hebben erover gesproken, ze vroeg me wat ik ervan vond en ik vertelde haar dat ik er deel van uit zou maken en ze was enthousiast om mee te doen.”

Wat zijn de plannen van Hamilton voor Chelsea?

Hamilton: “Ten eerste proberen we een team te verwerven en vooruit te helpen. Dit is een team, het draait allemaal om de gemeenschap. Dat is wat een voetbalteam echt maakt, het zijn de mensen in en om het team.

“Ze zijn behoorlijk leidend geweest in hun werk in D&I en zijn diverser en vooruitstrevender geworden.

“Dus het is niet dat we ons associëren met vorige eigenaren, onze doelen zijn om een ​​deel van het werk dat ze al hebben gedaan voort te zetten en nog meer impact te hebben en meer bij de gemeenschap te betrekken.”

Kan Hamilton de financiën van Chelsea opknappen?

Hamilton: “Dat is natuurlijk nooit het idee van een investering (om geld te verliezen). Ten eerste, betrokken zijn bij zoiets groots als dit is de opwinding die in de eerste plaats in je opkomt.

“Natuurlijk is het een zakelijke onderneming, maar door de discussies die we hebben gehad en hoe het team van plan is om dit team vooruit te helpen en dat te verbeteren en die verliezen langzaam te verminderen en er een winstgevende organisatie van te maken.

“Dat zal veel werk vergen. Er zijn natuurlijk zoveel bewegende delen en ik heb daar niet alle strategieën voor. We hebben het bod nog niet gewonnen, dus ik weet zeker dat dat daarna allemaal komt.

“Maar het team, het consortium, het is een consortium van Chelsea-fans voor het leven en anderen die er later bij zijn gekomen, zoals ikzelf. Er is niemand die er deel van uitmaakt die de mentaliteit van verliezen heeft.

“Ik denk dat Chelsea al een winnaarsmentaliteit heeft, maar ik denk dat we het beter kunnen doen.”

Zou het de F1-carrière van Hamilton beïnvloeden?

Hamilton: “Op dit moment ligt mijn primaire focus op het doorgaan in de Formule 1 en dit is niet mijn eerste zakelijke onderneming of investering. Maar ja, het is iets waar ik enthousiast over ben.

“Ik zou in het begin zeker zeggen dat ik niet zo praktisch zou kunnen zijn als sommige andere mensen die er deel van uitmaken. We hebben het nog niet gewonnen, maar als we dat wel doen, is er veel kans om in de loop van de tijd meer en meer betrokken te zijn, wat super spannend is en vooral buiten racen, om te willen helpen met het succes dat ze al hebben gehad en het helpen zijn nog succesvoller.

“Het deel waarin we erg op één lijn zitten en wat ze daar al hebben gedaan, is D&I. Je ziet dat er in die sport veel meer werk moet worden verzet om divers en inclusiever te zijn.

“Het is een geweldig platform om veel van de geweldige fans die er zijn binnen te halen en op te leiden. En er is een geweldig talent binnen het team dat zich al heeft verzet tegen discriminatie en zeer nauw heeft samengewerkt met de organisatie om vooruit te komen.

“Ik denk dat dat heel belangrijk is voor de fans van Chelsea. Daar wordt ook zwaar in geïnvesteerd, dus dat vind ik belangrijk.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: