F1 Franse GP: Daniel Ricciardo heeft nooit overwogen om McLaren te verlaten | Sebastian Vettel “het zijn maar geruchten” | Sebastian Vettel “het zijn maar geruchten” | F1


Vorige week bagatelliseerde Ricciardo speculaties dat hij McLaren aan het einde van het seizoen zou verlaten te midden van zijn slechte vorm.

De Australiër heeft het moeilijk gehad sinds hij begin 2021 bij de Woking-outfit kwam.

Ondanks het einde van de overwinningsdroogte van het team tijdens de Italiaanse Grand Prix van 2021, werd Ricciardo gedomineerd door jongere teamgenoot Lando Norris.

Een groot aantal coureurs is in verband gebracht met Ricciardo’s stoel voor 2023, waaronder viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, Williams’ Alex Albon en Alpine junior Oscar Piastri.

De Aston Martin-coureur loopt aan het einde van het jaar zijn contract af, maar verwerpt ook alle speculaties: “Lando [Norris] heeft een overeenkomst. Het zijn maar geruchten.

“Ik denk dat er een duidelijke intentie is om door te gaan en we zullen snel zien waar we staan.”

In de aanloop naar de Franse Grand Prix van dit weekend zei Ricciardo dat hij de angst van zijn fans wilde wegnemen dat hij aan het eind van het jaar uit de F1 zou stappen.

“Het is een hoop herrie, geruchten en mensen die vragen stellen, hun eigen antwoorden bedenken en het bouwde zich op denk ik,” zei Ricciardo. “Ik had zoiets van, kijk, ik weet natuurlijk wat mijn toekomst is, dus ik ga het iedereen laten weten, maar ook voor mensen die mij en mijn supporters volgen als je wilt. ‘Wat gaat Daniël doen’ en ‘Gaat dit het worden?’. Ik had zoiets van nee, het is tijd, tijd om het iedereen uit de mond van het paard te laten weten.”

De zevenvoudig Grand Prix-winnaar wees ook snel alle suggesties van de hand dat hij met pensioen had gedacht en stond erop dat hij nog steeds gemotiveerd was om te slagen.

“Om een ​​lang verhaal kort te maken, nee, maar natuurlijk, zelfs na een Q1-exit, is de frustratie zoiets als…, dit nogmaals, hoe ben ik eruit in Q1? Er is zeker frustratie, voegde Ricciardo eraan toe. “Ik heb soms toegegeven dat ik de sport op een bepaalde manier haat omdat je zo vaak met deze hoogte- en dieptepunten te maken hebt. Ik heb het gevoel van de dagen dat ik mezelf ook op een bepaalde manier kan haten, ik hou er ook van vanwege het gevoel dat ik krijg en wat dat doet, hoe het me doet ontbranden en dat gevoel in mijn buik, ik ben als aw, ik hou hier echt van.

“Natuurlijk zou ik het liefst altijd aan de top staan, wat dan ook. Het gevoel dat ik krijg is nog steeds echt, zelfs door die dieptepunten en dat geloof, en alles wat ik krijg, zodra de emotie en golf van frustratie overwaaien, geef het 10 minuten, een half uur, wat het ook is. Als ik eenmaal heb gereset, heb ik zoiets van ja, ik wil dit nog steeds.

“Ik geloof nog steeds dat ik het kan en de dag dat ik met pensioen ga, is de dag dat ik dat gevoel verlies, de dag dat ik dat geloof en de wil om het te blijven doen verlies. Ik heb echt het gevoel dat ik daar nog ver van verwijderd ben.”

Toewijding van McLaren

Ricciardo is gecontracteerd om tot eind 2023 bij McLaren te blijven, maar CEO Zak Brown was eerder dit jaar openlijk kritisch over de prestaties van zijn coureur.

De 32-jarige is er zeker van dat hij “volledige inzet” heeft van het team te midden van vragen over mogelijke prestatieclausules in zijn contract.

“Ik heb die toewijding in het team”, voegde Ricciardo eraan toe. “Ik wilde dit aanpakken. Zoals je weet, zijn er veel mensen in de fabriek, er zijn honderden mensen die in de fabriek werken en niet langs de baan komen.

“Krijg niet alles te zien, en zie mij ook niet op een raceweekend. Ook voor hen, als ze alleen maar krantenkoppen lezen over wat de toekomst van Daniël is? Gaat hij weer naar een ander team?

“Ook als ze proberen de auto voor mij te ontwikkelen en wat gaat Daniel doen? Ik wilde elke twijfel voor hen wegnemen, ik wilde ze aanspreken en zeggen: ik zit hier met jou in en ik wilde gewoon een grens trekken.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: