F1 Britse Grand Prix op Silverstone: Carlos Sainz geschokt door pole na ‘vreselijk’ gevoel | F1


De Ferrari-coureur pakte de pole weg van Max Verstappen in verraderlijke omstandigheden op een doorweekte Silverstone met een verbluffende ronde naar de topkwalificatie voor de eerste keer in zijn F1-carrière.

Verstappen leek de favoriet voor de pole nadat hij het tempo had bepaald in de eerste twee sessies van de kwalificatie, voordat Sainz hem aan het einde van Q3 met slechts 0,072 seconden voorsprong had.

Sainz klonk geschokt toen hij op de hoogte werd gesteld van zijn paal en zei via de teamradio: “Geen sprake van! Heilige ***! Die had ik niet verwacht. Ik voelde me verschrikkelijk daar! Hoe heb ik P1 gedaan?”

Zijn race-engineer antwoordde: “Je hield het bij elkaar, als een soepele machinist.”

Sainz zei na de kwalificatie dat zijn Q3-ronden niet “geweldig” aanvoelden en beschreef zijn eerste pole als een “emotioneel” moment voor hem.

“Eerlijk gezegd had ik geen idee waar ik me zou kwalificeren, omdat de omstandigheden zo wisselvallig waren dat ik niet eens wist wat de rondetijd was die ik moest verslaan in Q3”, legde Sainz uit.

“Ik wist niet welke rondetijd ik in die ronde moest rijden om pole te halen. Het voelde niet geweldig, want ik maakte een kleine fout in bocht 3 waardoor ik in bocht 4 uit de pas liep. Toen herinner ik me dat ik door de hoge snelheid ging en dacht ‘misschien had ik wat meer moeten pushen’.

“Toen de batterij bijna leeg was in 15 en 16, zei ik: ‘Ik heb de ronde op het bord, door de bochten is het niet slecht, maar ik mis de batterij en alles in de laatste rechte stukken, ik was ervan overtuigd dat het niet genoeg zou zijn. .

“Maar toen bleek het genoeg te zijn en ik was best blij om dat te horen. Dat bedoelde ik met de ronde die niet perfect was, vanwege deze paar dingen.

“Uiteindelijk gaat het er in deze omstandigheden vaak om het in elkaar te zetten, een behoorlijke ronde op het bord te zetten, niet de meest optimale, perfecte ronde van je leven.”

En Sainz zei dat hij ernaar uitkijkt om zondag voor het eerst in zijn carrière de F1-grid te leiden.

“[I feel] goed, de formatieronde zal geweldig aanvoelen in de Ferrari, “voegde hij eraan toe. “Het is de eerste keer dat ik het doe [in F1]. Ik denk dat ik het niet vergeten ben sinds ik een formatieronde leidde in de World Series by Renault.

“Ik denk dat ik een paar races in de F1 heb geleid, ik denk dat het Portimao was en het voelde geweldig. Dat is het doel, om het opnieuw te doen.”

Leclerc ’teleurgesteld’ met derde

Sainz’s Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc eindigde als derde en drie tienden achter na een kostbare spin in zijn laatste ronde van Q3.

“Ik ben teleurgesteld maar blij voor Carlos”, zei hij. “Ik wist dat ik in de laatste ronde alles bij elkaar moest zetten – maar dat deed ik niet. Dus ik verdien geen pole.

“P3 is nog steeds een goede positie en hopelijk, als ik alles samenvoeg, kan ik terugkomen. Het tempo is er. Als we een schone race hebben, moet het goed gaan.

“Bandenbeheer? De strategie is gemengd tussen één en twee stops. Hopelijk maken we de juiste keuze.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: