F1 Britse GP: Max Verstappen ‘geeft niets om’ gejoel, Lewis Hamilton vertelt fans ‘we zijn beter dan dat’


Verstappen werd zwaar uitgejouwd door delen van het publiek toen hij donderdagavond verscheen tijdens de Sky F1 Show, en werd opnieuw uitgejouwd nadat hij zich als tweede had gekwalificeerd achter Carlos Sainz van Ferrari.

De Red Bull-coureur zei dat hij het gejoel “een beetje teleurstellend vond omdat ik Billy niet echt begreep” [Monger, who was conducting the post-qualifying interviews].”

“Als ze willen boeien, doen ze dat”, vervolgt Verstappen. “Ik ben altijd blij om hier te zijn, het is een geweldige baan, een geweldige sfeer in het algemeen.

“Misschien mogen sommigen van hen me niet, dat is prima, ze hebben allemaal hun eigen mening. Het kan me niet schelen.”

Terwijl Verstappen zei dat hij accepteert dat sommige fans hem niet mogen, was Lewis Hamilton het niet eens met de reactie en vroeg hij zijn supporters om niet te juichen, ondanks hun felle rivaliteit in 2021 die eindigde in een enorm controversiële titelconfrontatie in Abu Dhabi.

“Ik denk dat we beter zijn dan dat”, zei de zevenvoudig wereldkampioen, die vorig jaar tijdens de Hongaarse en Nederlandse Grands Prix het gejoel kreeg van de fans van Verstappen.

‘Ik zou zeggen dat we het gejoel niet hoeven te doen. We hebben zulke geweldige fans, onze sportfans voelen emoties op en neer, maar ik ben het absoluut niet eens met gejoel. Ik denk niet dat we dat hoeven te doen. Ik denk dat we hier moeten zijn om iedereen te pushen.

“Het maakt niet uit wanneer je iemand uitjouwt, ze hebben de fout al gemaakt, of wat het ook is. Maar ik waardeer echt de steun die ik hier heb. Misschien voelen sommigen van hen nog steeds de pijn van vorig jaar, nog altijd.”

Mercedes-baas Toto Wolff veroordeelde ook het “onsportieve” gedrag jegens Verstappen.

“Ik denk dat we in geen enkele sport gejoel zouden moeten zien”, zei hij. “Ik vind dat onsportief.

“Het is duidelijk dat we dol zijn op de steun van de coureurs hier en het enthousiasme, dat is fantastisch. Maar als je niet van de andere jongens houdt, denk ik dat je het beste kunt zwijgen. Ik denk dat dat de beste manier is.

“Het gejoel, ik denk dat geen van de coureurs een gejoel verdient, wat er vorig jaar ook is gebeurd.”

Op de vraag of hij denkt dat er meer kan worden gedaan om dergelijk misbruik te bestrijden, antwoordde Wolff: “Ik denk dat als je de positieve kanten probeert te zien, mensen erg emotioneel zijn over coureurs en personages.

“We willen emoties creëren, in plaats van als je niet emotioneel betrokken bent. Dus dat is aan de positieve kant. Maar dat gezegd hebbende, gaat het gejoel nog een stap verder.

“Als je je voorstelt dat je daar staat en een interview geeft of op het podium staat, is uitgejouwd worden beledigend.

“Emotioneel zijn in een sport die controversieel is omdat je een fan bent en geen fan van de ene of de andere coureur, dat is goed. Maar er is een bepaalde grens die we niet mogen overschrijden.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: