Ex-F1-racedirecteur Masi verbreekt de stilte na het verlaten van FIA


Masi nam het over als F1-racedirecteur na het plotselinge overlijden van Charlie Whiting aan de vooravond van de seizoensopening van de Australische Grand Prix in 2019.

De Australiër werd uit zijn functie gezet nadat zijn onjuiste toepassing van de regels tijdens een late Safety Car tijdens de controversiële finale van Abu Dhabi in 2021 de uitkomst van het wereldkampioenschap veranderde, waardoor Max Verstappen in de laatste ronde de titel van Lewis Hamilton kon afpakken.

Een FIA-beoordeling van de seizoensafsluitende Grand Prix van Abu Dhabi concludeerde dat “een menselijke fout” de oorzaak was van de herstart van de Safety Car, maar voegde eraan toe dat Masi “te goeder trouw” had gehandeld.

Masi kreeg een andere rol aangeboden binnen de FIA, maar het bestuursorgaan van de F1 bevestigde dinsdag dat Masi de organisatie formeel had verlaten om “dichter bij zijn familie te zijn en nieuwe uitdagingen aan te gaan”.

Masi hield zich onopvallend sinds de Grand Prix van Abu Dhabi van vorig jaar en verbrak eindelijk zijn stilzwijgen in een verklaring aan de Australische nieuwszender Speedcafe.

“Het was een genoegen en een eer om de FIA ​​te vertegenwoordigen als sportief directeur voor één persoon en FIA Formule 1-racedirecteur en veiligheidsafgevaardigde sinds Charlie’s onverwachte en tragische overlijden in Melbourne 2019”, zei Masi.

“Na meer dan tien jaar aan verschillende projecten over de hele wereld te hebben gewerkt met de Federatie en haar aangesloten clubs voorafgaand aan mijn benoeming, heb ik nu besloten de organisatie te verlaten en terug te verhuizen naar Australië om dichter bij mijn familie en vrienden te zijn.

“Ik ben er trots op dat ik jarenlang heb samengewerkt met de verschillende FIA-lidclubs, de Formule 1-groep, de deelnemers, promotors en circuitbeheerders en mijn collega’s en team intern bij de FIA.

“Ik zal deze levenslange relaties en vriendschappen die ik tijdens mijn reis tot nu toe heb ontwikkeld altijd koesteren.

“In het bijzonder ben ik Herbie Blash en wijlen Charlie Whiting eeuwig dankbaar voor het identificeren van mij als toekomstige opvolger in 2018, een rol waar ik naar uitkeek om te schaduwen en te leren van Charlie gedurende vele jaren voorafgaand aan zijn schokkende overlijden.

“Ik geef ook mijn oprechte waardering door voor de steun en begeleiding tijdens mijn ambtstermijn van de voormalige FIA-president Jean Todt, Stefano Domenicali, en mijn toegewijde FIA ​​Single Seater-team.

“Ik spreek mijn waardering uit voor de tienduizenden toegewijde vrijwilligers en officials die ervoor zorgen dat autosport elke dag weer over de hele wereld kan gebeuren, aangezien de veiligheid van de deelnemers en officials altijd mijn hoogste prioriteit is gebleven.

“Dank aan de FIA-president, Mohammed Ben Sulayem en zijn presidentiële team voor hun persoonlijke steun sinds hun benoeming en ik wens hen het beste voor de toekomst.

“De persoonlijke steun van mijn familie, vrienden en collega’s wereldwijd tijdens deze reis en vooral in de afgelopen maanden kan alleen maar worden omschreven als overweldigend en iets dat ik voor altijd zal koesteren.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: