https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Enea Bastianini op 1e dag bij Ducati: “Ik dacht dat ik meer spanning zou vinden” | MotoGP


Bastianini, zelfs nadat zijn promotie van Gresini naar het fabrieksteam was verzekerd, stond te popelen om Francesco Bagnaia wiel aan wiel te verslaan.

In de slotrondes van vorig seizoen leek Bagnaia’s grootste bedreiging voor de MotoGP-titel soms zijn toekomstige teamgenoot te zijn.

Bastianini zei over zijn aankomst bij Ducati voor de naseizoen-test in Valencia: “Er is een goed klimaat, het voelt goed.

“Ik dacht dat ik meer spanning zou vinden en in plaats daarvan voelde ik me meteen op mijn gemak en nu vertrek ik naar de eerste tests [in Sepang] en ik zal het nog beter ontdekken, maar ik ben echt blij.

Bastianini vervolgde: “Ik heb plezier gehad, de laatste jaren waren erg mooi.

“In 2020 behaalde ik mijn eerste wereldtitel, met Moto2. In 2021 maakte ik mijn debuut in de MotoGP en in 2022 wist ik als derde te eindigen in het kampioenschap: een mooi groeipad, ik hoop zo door te gaan.

“Nu zit ik in het fabrieksteam, dus hij krijgt wat meer verantwoordelijkheid. Dan zijn ze er goed aan gewend, want Pecco heeft de titel gewonnen, maar ik zal er 100% voor gaan om te proberen het steeds beter te doen.”

Gigi Dall’Igna, algemeen directeur van Ducati Corse, voegde toe: “Het geheim? Ons geheim is om een ​​groep mensen achter ons te hebben die ons helpen het team en onze rijders te managen om heel snel op de motor te gaan.

“Ik moet zeggen dat de eer gaat naar deze ongelooflijke technici, die echt geweldige mensen zijn. De sfeer bij Ducati Corse is fantastisch, we proberen elkaar allemaal te helpen en onze tekortkomingen te verbergen door het beste in iedereen naar boven te halen.”

Paolo Ciabatti, sportief directeur, zei over Bagnaia die een einde maakte aan Ducati’s lange wachten op een MotoGP-titel: “Het was een grote voldoening, vooral voor degenen die bij Ducati werken. We zijn erg trots, we waren vaak dichtbij gekomen in zowel MotoGP als Superbike en het leek alsof er altijd iets ontbrak.

“Om voor het eerst in onze geschiedenis te slagen, 50 jaar na Giacomo Agostini, was echt bijzonder. Maar we kijken nu al uit naar volgend seizoen.”

Davide Tardozzi, MotoGP Team Manager, voegde toe: “Inmiddels hebben we de wereldkampioen.

“Enea heeft een geweldig seizoen gehad, ik denk dat we twee snelle en, ik wil benadrukken, intelligente jongens hebben: ze hebben de geest al begrepen waarmee de tests worden geconfronteerd, dan zal iedereen vrij zijn om zijn eigen race te rijden, maar zeker het feit dat ze veel hebben gepraat is fundamenteel.

“Zelfs in Madonna di Campiglio ontmoetten ze elkaar terwijl ze bij elkaar zaten te praten. Dan is het duidelijk dat elk weet dat hij de ander moet verslaan. Zoals velen al hebben gezegd, zullen we een probleem hebben. Maar we willen dit probleem hebben. En ik denk dat twee zulke renners ons allemaal benijden.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: