MotoGP

Enea Bastianini: Ik kijk ernaar uit om mezelf te verlossen | MotoGP


Blessures speelden uiteraard een grote rol, waarbij de viervoudig Gresini Ducati-racewinnaar negen van de twintig zondagraces miste.

Maar zelfs als hij niet gewond raakte, had de Italiaan moeite om zich op zijn gemak te voelen in de GP23, wat met name een andere techniek bij het ingaan van de bochten vereiste.

Het goede nieuws voor 'Bastia' is dat een vroege versie van de GP24, die tijdens de test in Valencia werd uitgeprobeerd, dichter bij het oude gevoel lag tijdens het remmen en instappen. Maar hij weet dat het maximaliseren van de komende zes testdagen in Sepang en Qatar cruciaal zal zijn.

“2023 was een uitdagend jaar en ik kijk er naar uit om mezelf te verlossen in het komende seizoen. We hebben een spannend 2024 voor ons”, zei Bastianini maandag bij de lancering van het Ducati Lenovo-team.

“Toen ik op de nieuwe fiets stapte voor 2024 [at Valencia], Ik merkte dat ik op mijn gemak was. Ik voelde me echt op mijn gemak. Het was een kleine verandering, maar ik voelde de verschillen tussen deze fiets en de vorige. Ik denk dat er in Sepang nog meer 'nieuws' zal zijn.

‘Ik moet meer tests doen’, voegde hij eraan toe. “Vorig jaar kreeg ik een fiets die al klaar stond. Ik kon het niet testen zoals ik wilde en vandaag maken de details het verschil. Daarom wil ik meer testen. Maar ik voel mij lichamelijk fit. Ik voel me er klaar voor en ben volledig gemotiveerd.”

De Sepang-test vindt plaats van 6-8 februari.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.