https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Enea Bastianini: “Francesco Bagnaia mijn eerste tegenstander – Marc Marquez is de favoriet voor de titel” | MotoGP


Bastianini’s promotie van Gresini Racing naar het fabrieksteam van Ducati is een opmerkelijke verandering in de line-up van MotoGP-rijders voor 2023.

Francesco Bagnaia, die Ducati hun eerste MotoGP-titel sinds 2007 bezorgde en Italië hun eerste kampioen sinds 2009, maakt zijn eerste verdediging, maar aan de andere kant van dezelfde garage zal teamgenoot Bastianini de hoofdprijs voor zichzelf op het oog hebben.

“Er is rivaliteit, maar in de eerste plaats vriendschap”, zei Bastianini tegen La Repubblica.

“We kennen elkaar al sinds we kinderen waren, en voor het eerst zitten we in hetzelfde team.

“Ik respecteer hem, ik zal nog veel moeten leren. Maar hij zal mijn eerste tegenstander zijn.

“Hebben ze mij meer toegejuicht in Bologna dan hij? Bagnaia heeft ook veel fans. Ik denk dat veel mensen mij leuk vinden omdat ik mensen wil prikkelen, wil overbrengen wat ik voel: zonder al te veel naar de vorm te kijken.

“In een tijd waarin je niet te veel jezelf mag zijn, probeer ik het toch. Een ouderwetse jongen: instinctief, weinig berekeningen en veel passie. Ik zou graag willen dat de MotoGP terugkeert naar bepaalde gevechten: als het voor mij was, zou racen alleen man-tegen-man zijn.”

De afgelopen drie seizoenen hebben Joan Mir, Fabio Quartararo en Bagnaia hun eerste kampioenschappen gewonnen en ze zullen terugkeren naar de strijd om opnieuw glorie te claimen, samen met mensen als Bastianini die hoopt dat nieuwe machines hem een ​​boost kunnen geven.

Maar Marc Marquez blijft een onheilspellende aanwezigheid.

De zesvoudig kampioen in de koningsklasse moet zijn eigen door blessures geteisterde verleden en de beperkingen van zijn Repsol Honda-motor overwinnen om een ​​uitdaging aan te gaan, maar Bastianini verwacht dat hij dat doet.

“Kijk maar naar de cijfers, Marc heeft meer gewonnen dan wie dan ook”, zei Bastianini.

“Dit jaar zal hij de grote hoofdrolspeler zijn, de favoriet. Ik weet zeker dat we een kampioen in topvorm zullen zien en het zal een genoegen zijn om hem uit te dagen.”

Bastianini zei over de confrontatie met rijders van de VR46-stal: “Zijn renners verslaan is voor mij hetzelfde als anderen verslaan, niet meer en niet minder. Op de Ranch van Tavullia ging ik 5-6 keer, de relaties zijn goed en ze zouden hebben gewild ik met de VR46: maar ik koos voor Gresini. Misschien was het een risico, het loonde.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: