‘Elke race zou zo moeten zijn’ – Leclerc over epische Verstappen Saudi F1-strijd | F1


Voor de tweede race dit seizoen gingen Leclerc en Verstappen het tegen elkaar op voor de overwinning nadat ze allebei pole-sitter Sergio Perez sprongen tijdens de vroege Safety Car-periode.

Het duo vocht hard met de leiding en wisselde ontelbare keren terwijl ze strategisch probeerden om DRS te krijgen door vroeg te remmen voor de detectiezone op de vlucht naar de laatste bocht.

Verstappen kwam uiteindelijk als beste uit de bus met Red Bull’s superieure rechte lijnsnelheid die te hoog was voor Leclerc om te verdedigen.

Terugkijkend op zijn laatste gevecht met Verstappen, zei Leclerc: “Ja, dat was het, maar het was niet genoeg vandaag. Maar oh mijn God, ik heb echt genoten van die race. Nogmaals, het is hard racen, maar eerlijk. En elke race zou zo moeten zijn.

“Dus het was leuk. Ik ben natuurlijk teleurgesteld. Ik wilde vandaag winnen. We hebben net gemist. Ik bedoel, we hadden twee heel verschillende configuraties met Max en Checo en beide Ferrari’s.

“We waren vrij snel in de bochten, maar vrij traag op de rechte stukken, omdat we meer downforce gebruikten en dus was het extreem moeilijk voor mij om Max te dekken op de rechte stukken, maar het is zo, en hij deed het geweldig en het was een leuke wedstrijd.”

Leclerc slaagde erin de leiding een handvol ronden vast te houden voordat hij de positie overgaf aan bocht 1 in ronde 47.

De leider in het kampioenschap gaf toe dat hij geen andere keuze had dan slim om te gaan met de DRS, anders was Verstappen hem eerder op het rechte stuk van start-finish voorbij gevlogen.

“Ik wist dat de kracht van Max en de Red Bull in het algemeen dit weekend de rechte lijnsnelheid was”, voegde Leclerc eraan toe. “Dus ik wist eigenlijk dat als ik Max zou achterlaten met een DRS voor het rechte stuk, ik in principe heel gemakkelijk zou worden ingehaald.

“Dus dat wilde ik gewoon, DRS, dus in de eerste ronde remde ik heel vroeg en ik kreeg de DRS en slaagde erin om terug in te halen op de vlucht naar bocht 1. En toen de tweede, wist Max duidelijk dat ik ging om dat te doen, dus we remden allebei vrij vroeg, maar ik slaagde er toch in om op het einde vooraan te blijven. En de derde keer lukte het me niet.

“Maar ja, ik heb gewoon mijn best gedaan om de positie te behouden, maar het was niet genoeg vandaag.”

Direct na de race gaf Leclerc vanuit de cockpit een opgestoken handgebaar aan Verstappen.

De Monegask zei dat het gewoon een teken van respect was voor hoeveel beide coureurs aan het einde van de race pushten.

“Het is er altijd geweest, vooral als je een race als deze uitrijdt”, legde Leclerc uit. “Eerlijk gezegd, we zijn op een straatcircuit, we hebben gepusht zoals ik zelden eerder heb gepusht, tot het absolute limiet en we namen aan het einde risico’s. Dus natuurlijk is er respect, maar ik ben een beetje teleurgesteld.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: