Een song van Fernando Alonso ‘El Plan’ is in de maak, geschreven door Melendi


We hebben allemaal wel eens van ‘El Plan’ gehoord, ook al wist Fernando Alonso eerst niet precies wat het betekende, maar het label dat op de Alpine-coureur is geplakt, zal nu worden gezongen door een beroemde Spaanse artiest.

Singer-songwriter Melendi, die in Spanje zes hitlijsten heeft gehad, was in gesprek met de tweevoudig wereldkampioen over de betekenis van ‘El Plan’ als geheel, en hij onthulde dat hij een nummer ter ere van hem zal schrijven.

De uitdrukking werd bedacht als een manier om het proces te benoemen waarbij Alonso terugkeert naar de voorkant van het veld in de Formule 1 en mogelijk een derde titel wint, nadat hij dit seizoen regelmatig aanwezig was in een deel van de fangemeenschap – hoewel de Spanjaard zelf gaf eerder toe dat “ik denk dat het een onderdeel is van ‘El Plan’ dat ik niet precies weet wat ‘El Plan’ is…”

Maar de symboliek ervan wordt nu vereeuwigd in muzikale vorm.

“Het plan impliceert uiteindelijk hoop. Ik denk dat mensen hongerig zijn naar hoop nadat ze slechte tijden hebben doorgemaakt en ik denk dat het je aan Fernando doet denken, het herinnert je aan je momenten”, zei Melendi terwijl hij tegen Alonso sprak, geciteerd door Soja Motor.

“Sinds we elkaar gisteren hebben gesproken, ben ik eenzijdig bezig met het voorbereiden van mijn eigen deel van El Plan, ik heb je niet eens geraadpleegd, om mijn steentje bij te dragen voor wat, naar ik weet, zeker iets heel leuks voor iedereen zal zijn, namelijk hopen, erop vertrouwen dat er iets zal gebeuren.

“Ik weet zeker dat dit jaar een geweldig jaar zal worden voor jou en voor alle mensen die je jaren geleden volgen en verliefd op de Formule 1 zijn geworden.”

De Alpine chauffeur bleef volhouden dat ‘El Plan’ en ‘padre’ [‘father’] zou deel moeten uitmaken van de tekst van het lied, aangezien hij zei dat ‘padre’ een andere term is die steeds vaker in de media wordt gebruikt in stukken over hem, nu hij zijn 40e verjaardag is gepasseerd.

Maar dit is niet de eerste keer dat Melendi een nummer schrijft ter ere van Alonso. Hij liet vrij ‘El Nano’ in 2005, terwijl de toenmalige Renault-coureur op weg was naar zijn eerste wereldtitel, met een update die eraan komt om te symboliseren wat mensen tegenwoordig gelukkig maakt, vooral gezien de wereld zoals die nu is.

“Een deel van El Plan is een beetje opwinding, die we zo hard nodig hebben, na de pandemie of wat we tegenwoordig zien in Rusland of Oekraïne”, legde Alonso uit.

“We moeten allemaal dat verlangen hebben om terug te keren naar het verleden, en met jouw lied gebeurt het. Er zijn mensen die me op straat aanhouden en zeggen: ‘Je weet niet hoe blij ik ben dat je weer in de Formule 1 zit en als ik naar het nummer luister [El Nano]het is alsof ik 15 jaar jonger ben.

“Mensen gaan graag 15 jaar terug en veel mensen vertellen me ‘Dit doet me denken aan toen we gelukkig waren’, alsof we nu niet gelukkig waren.

“We moeten ook leren gelukkig te leven met wat we nu hebben, wat nog steeds net zo goed is.”

“Dat is het plan, om gelukkig te leren leven in het heden”, reageerde Melendi. ‘Ik bons op de piano, eens kijken wat eruit komt.

“We gaan een nieuw nummer maken en kijken wat eruit komt. Ik werk eraan; Ik hoop dat het goed komt.”

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: