MotoGP

Duitse MotoGP: Jack Miller: “Toen ik opkeek gingen de lichten uit!” | MotoGP


De Australiër liet zijn eerste startrij tellen door Francesco Bagnaia te bevechten om de leiding in bocht 1, ondanks dat hij bijna de rode lichten miste die uitgingen.

Miller legde uit dat een afscheuring hem op de startlijn had afgeleid toen de race van start ging:

“Ik had een beetje haast, normaal gesproken heb je je kleine routine waar je min of meer doorheen gaat en ik liet een traan weg toen ik bij mijn startplek kwam en ik zag het ding ontploffen. Ik probeerde het naar achteren te schieten, en het blies een beetje naar voren en in de fiets. Ik keek waar het was en inderdaad, het was onder mij.

“Dus ik bukte en pakte dat eraf en ik had alle andere noodzakelijke aanpassingen gedaan, en toen de lichten aangingen, dacht ik ‘heb ik de launch control ingedrukt of niet?’ dus ik keek naar beneden – ik had het gedaan, maar toen ik omhoog keek, gingen de lichten uit!

In de vroege ronden strijdend om de leiding met Bagnaia, onthulde de race waar het zwakke punt was voor de Red Bull Factory KTM’s, waarbij teamgenoot Brad Binder ook worstelde in dezelfde reeks bochten waarin de uiteindelijke winnaar Jorge Martin de leiding nam.

Zonder gevaar achter zich en foutloos derde, weet Miller waar hij aan moet werken voor de race op zondag:

“Het was erg leuk om met ze te strijden, omdat je zag dat er veel werk aan de winkel was in de derde sector, bochten 9-10-11, waar ik het een beetje moeilijk heb. Maar de rest van de baan lijken we de motor heel goed te laten werken. Echt sterk door sector één, sterk door sector twee, maar laten gaan door sector drie.

“Ik denk dat we met het werk dat we vandaag hebben gedaan, er naar uitkijken om daar morgen aan te werken”.

De dubbele inhaalactie van Martin op Miller en Bagnaia was bijna onvermijdelijk toen Miller worstelde om erachter te komen hoe hij dat gedeelte van de baan het beste ter plekke kon verbeteren:

“Ik denk dat de wegversperring daar de hele situatie veroorzaakte, zoals ik al zei, ik was vrij langzaam, we hebben het hele weekend niet de medium of de harde voorband gebruikt, dus ik was absoluut behoorlijk voorzichtig bij de waterval – Ik had geen zin om naar beneden te vallen.

“De rest van de ronde had ik het gevoel dat ik meters kon maken op de jongens, nou Pecco, ik heb niet zoveel van Jorge te zien gekregen!

“Toen hij eenmaal de voorkant raakte, schoot hij weg en Pecco was in staat om elke ronde slechts een paar fietslengtes in de richtingsverandering af te leggen, waarna de snelheid de heuvel afdaalde. Er is dus nog wat werk over, maar blij met de manier waarop de motor presteert. .”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: