Formule 1

De zet van Lewis Hamilton kan leiden tot de titeltitel van Ferrari in 2025, zegt Fernando Alonso


Maar hij trok de bewering van Hamilton in twijfel dat autorijden voor Ferrari een ‘kinderdroom’ was, verwijzend naar recente opmerkingen waarin de Brit zei dat hij de rest van zijn leven bij Mercedes wilde blijven.

“Het was twaalf maanden geleden niet zijn kinderdroom, toch? Of twee maanden geleden denk ik, want toen was het een andere droom”, zei Alonso.

De 42-jarige zei dat hij tot nu toe “geen contact” had gehad met Mercedes. Hij wordt door de voormalige wereldkampioen overwogen voor het stoeltje van Hamilton volgend jaar, ondanks zijn lastige geschiedenis bij de Duitse fabrikant toen hij teamgenoot was bij Hamilton bij McLaren-Mercedes in 2007.

Het is ook bekend dat Mercedes overweegt om de Italiaanse rijzende ster Andrea Kimi Antonelli te promoten, die dit jaar zijn debuut maakt in de Formule 2 en algemeen wordt beschouwd als de volgende potentiële megaster.

Gevraagd naar zijn toekomst zei Alonso: “Ik ben me bewust van mijn situatie, die uniek is.

“Er staan ​​maar drie wereldkampioenen op de grid, en snelle wereldkampioenen, omdat er in het verleden misschien een aantal kampioenen waren die misschien niet zo toegewijd waren om snel te zijn. En ik ben waarschijnlijk de enige die beschikbaar is voor 2025. Dus ik ben in een goede positie.

Maar tegelijkertijd, als ik de beslissing neem of ik in de toekomst wil blijven racen, zal het eerste en enige gesprek dat ik in het begin zal hebben, met Aston Martin zijn. Dat zal mijn enige prioriteit zijn.

“Maar als we geen overeenstemming kunnen bereiken en ik me wil engageren om in de F1 te racen, weet ik dat ik een bevoorrechte positie heb. Ik ben waarschijnlijk aantrekkelijk voor andere teams, de prestaties die ze vorig jaar zagen, de toewijding.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.