De Vries “verloren voor woorden” na het veiligstellen van de eerste Formule E-titel in Berlijn | Formule E


De Vries pakte het kampioenschap na als achtste te zijn geëindigd in Berlijn.

De titel werd effectief bezegeld na een bizarre reeks gebeurtenissen in de openingsronden.

Mitch Evans was het best geplaatst om de titel te pakken na de derde kwalificatie, maar hij stopte zijn Jaguar op de grid.

Edoardo Mortara – die tweede werd in het kampioenschap en de finale inging – crashte in de vastgelopen auto van Evans, waardoor beide races onmiddellijk eindigden.

Jake Dennis was nog steeds in de strijd, maar verloor de controle over zijn BMW in bocht 1 na de herstart van de Safety Car.

De puntenfinish van De Vries in combinatie met het podium van Stoffel Vandoorne bezorgde Mercedes de teamtitel.

Terugkijkend op Berlijn zei de Vries: “Ik kom er niet uit. Ik bedoel, het was zo’n zwaar seizoen met hoogte- en dieptepunten, en uiteindelijk kwam het neer op de laatste race, en ik ben zo blij dat het genoeg was voor mij om de titel te winnen. Ik begin nu een beetje emotioneel te worden.

“Ik denk dat we vandaag veel geluk aan onze kant hadden, gezien alles wat er in de race is gebeurd. Ik ben blij dat iedereen in orde is na het incident aan het begin. We hebben een ongelooflijke race gereden, hadden een zeer goed tempo en ik ben erg blij voor het team dat we niet alleen het wereldkampioenschap voor coureurs hebben gewonnen, maar ook de titel van het team.

“Het team heeft dit seizoen waanzinnig hard gewerkt en dit is de beloning die we verdienen. Tegen het einde had ik het gevoel dat ik een doelwit op mijn rug had. Ik werd aangevallen van links, rechts, voor en achter, dus toen ik wist dat het genoeg zou zijn voor het kampioenschap, nam ik het mee naar huis. Wat een race.”

Toto Wolff, hoofd van Mercedes-Benz Motorsport, voegde toe: “Wat een einde aan dit seizoen. De hoogtepunten, dieptepunten, ups en downs waren dit seizoen een gegeven en de laatste race van het seizoen was geen uitzondering. Wat we vandaag zagen was een weerspiegeling van hoe het seizoen zich heeft ontwikkeld; niet rechttoe rechtaan, altijd onverwacht, maar met hard werken altijd beloond.

“De kampioenschapsoverwinning van vandaag markeert de eerste volledig elektrische overwinning van het wereldkampioenschap voor Mercedes-Benz, en daarmee is geschiedenis geschreven. Felicitaties aan het team, alle mannen en vrouwen in het VK en Duitsland die dit mogelijk hebben gemaakt. Dit is hun overwinning.”Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: