https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

De hel van de blessure van Marc Marquez: “Ik lachte niet meer – ik won en begon te huilen” | MotoGP


De volledige reis van Marquez’ carrièrebedreigende operatie met de vierde arm halverwege 2022, door de donkere momenten van twijfel aan zichzelf tot het einde van het jaar op het MotoGP-podium, wordt blootgelegd in een nieuwe Amazon Prime-documentaire genaamd ‘Marc Marquez: ALL IN’ .

Hij heeft een fout toegegeven – hij kwam te snel weer in actie na zijn eerste grote blessure opgelopen bij een crash in Jerez in 2020: “Als je niet voor je lichaam zorgt, kun je je sport niet beoefenen”, vertelde hij. GK.

Marquez heeft twee jaar fysieke kwelling doorstaan ​​en legde uit: “Er kwam een ​​tijd dat lijden zwaarder woog dan passie, en ik zei tegen mezelf: ‘Of ik verhelp het, of het loont niet om door te gaan met wedstrijden’.

“Omdat ik veel kwaliteit van leven afnam, was het niet alleen mislukking na mislukking, maar ook een constante pijn, en de pijn veranderde mijn karakter, ik glimlachte niet eens meer.

“Ik won en begon te huilen. Wat ik krijg als ik win, is vieren, vieren, lachen met mijn familie…

“Nou, toen was het andersom en het was vanwege de pijn, de pijn die ik constant in mijn arm had, die ik niet kon vergeten.”

Marquez is zesvoudig MotoGP-kampioen en, zo onthult hij, dat leden van zijn familie hem aanspoorden om weg te lopen.

“Mijn grootvader was een van de supporters van mijn vertrek”, zei hij.

“Omdat hij zei dat hij genoeg had om van te leven, is hij daar heel direct over, en ik zei tegen hem: ‘Opa, dat beloof ik je’ [this will be] de laatste operatie, laat me het proberen, want er is een oplossing en ze geven die aan mij. Laat me het proberen.’

“En, alles gezegd en gedaan, ik heb het geprobeerd en het heeft de hele film veranderd.”

Marquez brak zijn opperarmbeen bij een val in Jerez en probeerde slechts enkele dagen na de operatie terug te keren, maar de pijn bleek te veel. Hij miste de rest van 2020 en de start van 2021. Adembenemend won hij drie races totdat hij, omdat hij buiten het kampioenschap viel, aan het einde van het jaar uitviel omdat hij fysiek nog steeds worstelde.

“Jerez is ontstaan ​​vanwege mijn mentaliteit en ambitie”, zei Marquez.

“Maar alles wat ik van 2013 tot 2020 heb bereikt, heb ik ook bereikt door die mentaliteit en die ambitie, dus als je de 10 jaar bij elkaar neemt, [it] is in balans.

“Eerlijk gezegd weet ik niet eens hoe ik erin geslaagd ben om drie races te winnen in 2021, maar ik kan minder uitleggen hoe ik aan het begin van het seizoen 2022 vierde werd in Jerez.

“Omdat ik mijn hoofd niet had in de competitie, noch het hoofd, noch het fysieke.

“Er is een moment in het seizoen, toen de Grands Prix van Portimao en Jerez arriveerden, dat ik mijn hoofd uitschakelde en zei: ‘Ik kan er niet meer tegen’.

“En toen ging ik, vlak voor Portimao, naar mijn doktoren in Madrid en vertelde hen: ‘Er gebeurt hier iets in deze arm, want ik ga achteruit. Ik verpletter mezelf in de sportschool, ik verpletter mezelf elke dag in de fysio, maar dit gaat achteruit, en het wordt steeds erger en er zijn steeds meer pijnen’.

“Dat is het moment waarop ze echt alles gaan evalueren en zien dat er 34 graden rotatie in de humerus is.”

Tegen alle fysieke verwachtingen in claimde Marquez een pole position en een podiumplaats voordat 2022 voorbij was. Hij keert dit jaar terug en alleen een dwaas zou hem uitsluiten van de titeljacht.

“Vanwege mijn mentaliteit, als ik blijf concurreren, is dat omdat ik mogelijkheden zie om goede resultaten te behalen en dat het werk een vergoeding heeft”, zwoer hij.

“De manier waarop mijn sportcarrière is verlopen, strijden om het strijden, strijden om de startgrid te vullen, klopt niet voor mij. Ik ben niet zo.”

https://platform.instagram.com/en_US/embeds.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: