De GOAT van Schumacher F1 maakt niet uit hoeveel titels Hamilton wint


Hamilton betreedt dit weekend de seizoensafsluitende Grand Prix van Abu Dhabi, gelijkgesteld met Max Verstappen, terwijl de twee F1-titelprotagonisten zich voorbereiden om het hoofd te bieden aan een winner-takes-all-confrontatie om tot wereldkampioen 2021 te worden gekroond.

Mocht Hamilton triomferen naar een achtste wereldkampioenschap, dan zou hij het F1-record dat hij momenteel deelt met Schumacher overtreffen.

Om die reden steunt Aston Martin’s Vettel Verstappen om zijn eerste F1-wereldtitel te claimen.

“Michael is mijn held, om die reden wil ik waarschijnlijk niet dat Lewis wint”, zei Vettel donderdag in Abu Dhabi.

“Maar de waarheid is dat ze allebei een sterk seizoen hadden en dat ze de laatste race ingaan met de kans om het kampioenschap te winnen, omdat ze het allebei verdienen.

“In zekere zin zou ik blij zijn als Michaels record nog steeds staat, maar zelfs als Lewis wint, is Michael voor mij nog steeds de beste.

“Lewis kan nog één, twee, drie, vijf andere kampioenschappen winnen – het verandert niets voor mij.

“Ik kan goed opschieten met Lewis, dus zoals ik al zei, waarschijnlijk zegt mijn gevoel dat ik wil dat Max wint alleen om het record van Michael in leven te houden, maar mijn hoofd is vrij duidelijk in termen van dat de betere man wint.”

Als Verstappen de titel wint, wordt hij de eerste niet-Mercedes-wereldkampioen in de F1 sinds Vettel zijn laatste kroon bij Red Bull in 2013 veiligstelde.

Maar het kan de viervoudig wereldkampioen niet schelen of Verstappen zijn record pakt.

‘Het kan me niet schelen,’ zei hij. “Het team is veel veranderd, sommige mensen zijn al lang geleden vertrokken, zoals ik. Anderen zijn er nog. Het zou geweldig zijn om ze te zien winnen.

“Voor de constructeurs is het natuurlijk wat moeilijker geworden wat betreft de punten die ze na de laatste race terugvielen, maar ik zou blij zijn als ze het kampioenschap winnen, want ik heb zulke mooie herinneringen. Het zou ook leuk zijn voor hen.

“Vanuit het oogpunt van de coureur verdienen beide het. Vanuit het oogpunt van een team ben ik zeker dichter bij Red Bull dan bij Mercedes en het zou mooi zijn als ze nog een kampioenschap zouden krijgen.

“Mijn record staat nergens vermeld, dus het is goed.”

En wat zou Mick Schumacher, de zoon van de zevenvoudig wereldkampioen, ervan vinden dat het al lang bestaande F1-record van zijn vader wordt ingehaald?

“Er is nog niets besloten, dus ik kan je niet vertellen hoe ik erover zal denken”, zei de Haas-rookie toen hem die vraag werd gesteld.

“Ik duim voor allebei. Het is duidelijk dat alleen die twee overgebleven zijn die het kampioenschap kunnen winnen, dus het zal zeker interessant zijn om te zien. Wie wint, wint, daar kan ik niets aan doen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: