MotoGP

Darryn Binder over Moto2: ‘Cool om je geen zorgen te maken over te veel elektronica’ | MotoGP


De jonge Zuid-Afrikaan, die indruk maakte door andere, veel meer ervaren Yamaha-rijders uit te dagen in verschillende races voor RNF dit seizoen, zat samen met regerend Moto2-kampioen Remy Gardner zonder een stoel in de koningsklasse voor 2023.

Terwijl Gardner op weg is naar WorldSBK, zal Binder het Moto2-gat in zijn cv dichten door te rijden voor het nieuwe Liqui Moly Husqvarna Intact GP (Kalex) team, dat eerder onder meer Jonas Folger, Thomas Luthi en Marcel Schrotter opstelde.

“Het was een geweldige kans om rechtstreeks naar de MotoGP te gaan, maar ik ben erg blij dat ik voor de allereerste keer naar de Moto2 kom”, zei Binder.

“Het wordt weer een nieuw avontuur voor mij en ik hoop er het beste van te maken.

“Ik ben erg blij om bij dit team te komen, want er zijn al eerder gesprekken geweest en het is geweldig om eindelijk bij elkaar te komen.

“Ik ben super enthousiast om het seizoen 2023 van start te laten gaan en ik hoop dat ik alle ervaring die ik dit jaar in de MotoGP heb opgedaan in Moto2 kan stoppen, er het beste van kan maken en goede resultaten kan behalen.”

In een omkering van het gebruikelijke carrièrepad – waarin rijders te maken krijgen met toenemende kracht en complexiteit van Moto3 naar Moto2 naar MotoGP – degradeert Binder van de 990cc M1 naar de 765cc Triumph-aangedreven Kalex.

Dat betekent ook het afschaffen van MotoGP’s rijhoogte-apparatuur, aerodynamica, Michelin-banden, koolstofremmen en geavanceerde elektronica, inclusief tractiecontrole.

“Toen ik de Moto2-motor voor het eerst testte, voelde hij heel goed, ondanks dat hij natuurlijk langzamer was dan een GP-motor”, zei de 24-jarige, winnaar van de Catalaanse Moto3 Grand Prix van 2020.

“Ik voelde me heel snel op mijn gemak en na drie dagen begon ik al een goed gevoel op te bouwen.

“Stap voor stap begreep ik wat de Moto2-motorfietsen nodig hebben en het is cool om je niet al te veel zorgen te maken over elektronica, want je kunt gewoon eropuit gaan, rijden en aan de setup werken. concentreer je op je rijden en verbeter bij elke afrit.

“De tests waren erg positief, daarom kan ik niet wachten om aan het seizoen te beginnen.”

Binder, die als beste MotoGP-resultaat een tiende plaats behaalde in de natte Mandalika-ronde, zal volgend seizoen teamgenoot zijn van Europees Moto2-kampioen Lukas Tulovic.

“In het EK zaten we op sommige circuits al op het niveau van het wereldkampioenschap en op basis van de rijders die in 2022 in de Moto2 zijn gekomen, denk ik dat je ook kunt verwachten dat we in de top drie eindigen”, zei Tulovic.

“Natuurlijk moeten we stappen maken en verbeteren gedurende het seizoen, maar mijn doel is de top 10.”

Ayumu Sasaki en Collin Veijer zullen racen voor Husqvarna Intact in Moto3, waarbij Randy Krummenacher en Hector Garzo de heldendaden van regerend kampioen Dominique Aegerter in MotoE willen herhalen.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: