https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Dani Pedrosa ’twijfelde’ of hij ‘MotoGP-motor kon domineren’ | MotoGP


Pedrosa heeft nog nooit een MotoGP-wereldkampioenschap gewonnen, maar hij wordt beschouwd als een van de beste coureurs die dat nooit heeft gedaan, zo niet de absolute beste.

De voormalige Repsol Honda-rijder reed ook in een tijdperk met Valentino Rossi, Marc Marquez en Jorge Lorenzo, drie van de grootste coureurs die de MotoGP ooit heeft gezien.

Pedrosa, die sinds 2019 als testrijder bij KTM is, liep tijdens zijn carrière veel blessures op, waardoor hij ook de kans verloor om MotoGP-wereldkampioen te worden.

Maar ondanks dat hij nooit de grootste prijs won, had Pedrosa het gevoel dat hij het meeste potentieel uit zichzelf haalde en ‘vrede’ heeft met zijn carrière.

Spreken tegen Motor tijdschriftzei Pedrosa: “Over het algemeen heb ik vrede, omdat ik mezelf altijd tot het maximum heb gepusht, en als er iets was, werkte ik eraan. Als er iets was dat niet werkte, vocht ik ertegen.

“Ik deed dingen om mentaal te werken, ik deed dingen om fysiek te werken, ik deed dingen om technisch te werken… Ik zag mijn problemen altijd onder ogen, ik probeerde ze niet te vermijden, ik ging rechtdoor.

“Ik heb tijdens de race aan de set-up gewerkt, want aan het begin van de MotoGP was ik erg snel aan het begin van de race, maar niet aan het einde, maar toen was ik snel aan het einde… Ik heb aan alles gewerkt. “

Voordat hij in de MotoGP aankwam, werd Pedrosa beschouwd als een van de beste talenten die door de gelederen kwamen.

Een kampioensoverwinning in de 125cc-categorie werd ondersteund door het winnen van het 250cc-kampioenschap in opeenvolgende jaren, waaronder het seizoen 2005 toen hij Casey Stoner, Andrea Dovizioso en Lorenzo versloeg.

Maar toen de tijd voor een overstap naar de MotoGP aanbrak, had Pedrosa, samen met vele anderen, twijfels over hoe goed hij het zou doen vanwege zijn gebrek aan lengte en gewicht.

“Als ik eerlijk ben, toen ik het 125cc-wereldkampioenschap won en naar de 250cc ging, had ik al twijfels, omdat de motor groter en zwaarder was en ik erg klein was”, voegde Pedrosa eraan toe.

“Ik weet niet of je het je herinnert, maar er waren al veel twijfels over mij, omdat mijn rijstijl te soepel en te fijn was, en dat die fietsen meer kracht nodig hadden.

“Ik herinner me ook dat ik twijfelde, want misschien was ik te klein, maar ik stapte erop en alles verliep soepel en ik won twee titels. Maar ondanks het feit dat ik me goed heb aangepast aan de 250cc, had ik MotoGP aan het einde van de race al geprobeerd.” 2004 en dat was een andere dimensie, het was iets enorms.

“Niet alleen qua vermogen, maar ook qua formaat: ik kwam amper bij het stuur, ik viel van de haak en mijn voeten kwamen van de voetsteunen. Ik kwam niet bij de rem.

“Toen ik overstapte naar de MotoGP, twijfelde ik daar meer of ik de motor kon domineren. Niet om snel te gaan, maar vooral om de motor te controleren, ermee te doen wat ik te allen tijde wilde.

“In staat zijn om te doen wat je wilt met de motor, terwijl je er weinig controle over hebt. Dat kostte me het meeste in de MotoGP, dat ik niet altijd de controle over de motor had.

“Dat tast het vertrouwen een beetje aan, omdat je weet dat als er bepaalde omstandigheden of situaties zijn, je achter de motor gaat, hij je kan verslaan.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: