Colton Herta bevestigt dat Formule 1 ‘een serieuze ambitie van mij’ is


Colton Herta heeft racen in de Formule 1 bestempeld als een “serieuze ambitie” van hem, nadat hij eerder dit jaar een testdeal met McLaren had getekend.

De IndyCar-coureur krijgt later in het jaar de kans om de 2021 McLaren te testen, naast wat simulatorwerk in de fabriek van het team, en zijn naam doet de ronde als mogelijke vervanger voor Daniel Ricciardo wanneer zijn contract bij het team afloopt na het seizoen 2023 – mocht hij uiteindelijk vertrekken.

Herta racete in Europa samen met Lando Norris in hun tienerjaren voordat de Amerikaan terugkeerde naar de Verenigde Staten voor zijn opkomst naar de IndyCar, en hij zei eerder dat een overstap naar de Formule 1 met Alfa Romeo in 2022 “dichterbij was dan mensen weten”, voordat Michael Andretti’s voorstel overname van het team ging niet door.

De 22-jarige, IndyCar’s jongste racewinnaar ooit, sprak over zijn streven om in verschillende series in het autosportspectrum te racen, maar de Formule 1 is precies wat hij zoekt.

“Het is een serieuze ambitie van mij”, vertelde Herta aan de F1 Nation-podcast. “Er zijn veel dingen die, weet je, als ik klaar ben met racen, wil ik kunnen zeggen dat ik dat gedaan heb. En de Formule 1 staat behoorlijk hoog op de lijst voor een van die dingen, toch?

“Ik wilde naar de IndyCar, ik wilde naar de Indy 500, ik wil natuurlijk nog steeds de Indy 500 winnen, wat ik nog niet heb gedaan.

“Er is een grote lijst met verschillende races, evenementen en series waar ik deel van wil uitmaken, en de Formule 1 staat zeker hoger op de lijst dan veel dingen.”

Herta onthulde dat hij in juni een stoel in Woking zal hebben voor zijn testrun later in het jaar, maar kan niet zeggen wanneer dat officieel zal plaatsvinden.

Hij was afgelopen weekend aanwezig bij de Grand Prix van Miami en hij hoopt dat, zelfs als hij naar… McLaren in de toekomst niet van de grond komt, kan hij in de paddock wenkbrauwen fronsen waardoor hij eerder vroeger dan later zijn weg naar de Formule 1 zou kunnen vinden.

“Je weet dat ik op een bepaald moment in mijn carrière in de F1 wil zijn, en natuurlijk is tijd daarvoor essentieel, dus het zal heel belangrijk zijn om goed werk te leveren in de test en hopelijk wat deuren te openen.

“Wat mij betreft heb ik momenteel geen racestoeltje, ik heb er geen contract voor, dus er kan van alles gebeuren.

“Ik hoop dat als dit niet tot iets leidt bij McLaren, het de mensen een beetje aan het praten krijgt. Misschien gaat er een deur open als ik snel genoeg in de auto kan.”

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: