Charles Leclerc zal rijstijl niet veranderen na crash in Franse GP


Charles Leclerc zei dat hij geen plannen heeft om zijn rijstijl te veranderen nadat een kostbare fout hem de overwinning in de Franse Grand Prix ontzegde.

De Ferrari-man arriveerde in Hongarije om de gebeurtenissen van afgelopen weekend achter zich te laten, toen hij tegen de vangrail crashte terwijl hij aan de leiding was, wat een nieuwe deuk in zijn vervagende titelaspiraties zette.

Hoewel de auto hem dit seizoen al vaker in de steek heeft gelaten, was het Leclerc die verantwoordelijk was voor de fout bij Paul Ricard, maar de 24-jarige is koppig als het gaat om zijn rijstijl.

Voorafgaand aan de Hongaarse Grand Prix werd hem door Sky Sports F1’s Ted Kravitz gevraagd of hij zijn stijl wilde aanpassen aan de levendige achterkant van de Ferrari auto, maar Leclerc zei dat hij geloofde dat stijl hem dit seizoen succes had gebracht.

“Ik denk dat dat me dit jaar in de meeste races de voorsprong heeft gegeven, op een manier dat ik me heel goed voelde met een auto”, zei hij. “Aan het begin van het jaar wist ik niet echt hoe ik het op sommige circuits goed moest aanpakken. Net als Miami worstelde ik enorm in de race, maar over het algemeen voelde ik dat ik er steeds beter mee werd.

“Dus het is zeker iets dat ik zeker wil houden, want er zijn heel veel voordelen aan het hebben. Het nadeel dat ermee gepaard gaat, is dat het veel moeilijker is om te rijden, maar uiteindelijk ben ik een coureur en moet ik een auto kunnen besturen die een beetje overstuur is.

“Het is gewoon dat ik in die ronde een beetje te veel heb gepusht en de prijs ervoor heb betaald. Dat gezegd hebbende, dat is het, het is het verleden, ik moet verder en ik zal me honderd procent op elke race concentreren om te proberen het best mogelijke te doen. De best mogelijke reactie is om dit weekend te winnen en dat is precies wat ik zal proberen te doen.”

Ondanks de frequente teleurstellingen tot nu toe, gelooft Leclerc dat 2022 zijn sterkste seizoen in de F1 is geweest en zei hij dat hij zich “klaar” voelde om te vechten voor een Wereldkampioenschap.

“Ik voel dat ik er klaar voor ben”, zei de Monegask. “Als ik kijk” [at] vooral het eerste deel van het seizoen, denk ik [this] is mijn sterkste seizoen ooit in de Formule 1 geweest.

“Ik denk dat ik in de race nog een stap omhoog heb gedaan, wat goed is in termen van bandenbeheer. Dus fouten zoals afgelopen weekend laten nog steeds zien dat ik nog een lange weg te gaan heb, maar ik kom er en ik ken mijn waarde.

“Dan natuurlijk de momenten zoals afgelopen zondag, iedereen zet je neer en dit is niet makkelijk, maar dat is ook prima als [it’s] onderdeel van de baan. Ik moet me gewoon op mezelf concentreren, daaruit groeien en iedereen laten zien wat ik waard ben.”

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: