Catalunya MotoGP: Zarco heeft niet met Bastianini gesproken over Mugello-incident | MotoGP


Johann Zarco gaat dit weekend de zevende ronde van het MotoGP-wereldkampioenschap 2021 in als tweede in het klassement en top Ducati na zijn vierde plaats in Mugello.

Mugello had echter zoveel slechter kunnen aflopen voor de Franse renner, aangezien hij werd geraakt voordat de race begon, zelfs door Enea Bastianini, die Zarco niet voor zich zag remmen.

Bij het naderen van de grid zien we dat alle MotoGP-rijders het gaspedaal openen en hard remmen om ofwel de voorband of de remmen op te warmen.

En terwijl Zarco dit deed, was Bastianini zich niet bewust van de Pramac-rijder voor hem voordat hij contact maakte met de achterkant van Zarco’s Desmosedici GP-21 en crashte.

Zarco zei dat de twee elkaar nog niet hebben gesproken sinds het incident: “Ik kon Enea na de race niet spreken. Ik heb hem niet gezien. Toen nam ik de auto en ging terug naar huis, om vrij vroeg thuis te zijn.

“Maar als we de laatste bocht verlaten en op de grid aankomen, geven we allemaal gas en remmen dan behoorlijk hard om de voorband warm te krijgen.

“Sommige anderen misschien om de voorremmen op te warmen, maar voor mij is het meer om de voorband klaar te maken die erg belangrijk zal zijn in de eerste drie bochten en om geen fouten te maken of misschien een koude band te hebben en te crashen.

“Ik was op dit moment en toen ik remde, raakte hij me van achteren en ik begrijp meteen wie het was, want ik kan het vanaf de fiets zien.

“Ik was verrast en het was een heel harde schok. Ik had echt geluk dat er niets op de motor gebeurde en dat ik kon racen. Maar we konden op dit moment niet met elkaar praten.”

Zarco gaat dit weekend de Catalunya-race in als een van de weinige die sinds de introductie van de nieuwe bocht tien op een racefiets heeft getest op de locatie in Barcelona.

Maar Zarco gelooft niet dat dit tot enig voordeel zal leiden, aangezien hij de verschillen tussen een weg- en MotoGP-machine besprak.

“In januari denk ik dat ik hier kon testen en ik tenminste de nieuwe bocht kon zien die behoorlijk interessant was – de bocht tien, en ik geef de voorkeur aan bocht tien op deze manier, deze lay-out”, voegde Zarco toe.

“Maar ik denk niet dat het voordeel zal opleveren, want op dit moment van het seizoen kennen we allemaal onze motor vrij goed.

“We kunnen ons onmiddellijk aanpassen aan de nieuwe bocht, want het is geen nieuwe baan, het is gewoon een nieuwe bocht. Het verschil tussen de motor; de V4 S is zo goed in het koppel, dit is zo fijn omdat hij dicht bij de MotoGP ligt, dus je kunt een goed gevoel hebben met de V Engine.

“Dan heb je een mooie kracht, maar je zult nooit de kracht van de MotoGP kunnen evenaren. Wat soms moeilijk is voor het rijden, is om je aan te passen, wetende dat je niet kunt remmen zoals je kunt remmen op de MotoGP, je kunt niet naar voren duwen zoals je het kunt doen op de MotoGP.

“Ik heb zoveel Moto2 en racefiets gedaan dat ik me goed aan dit gevoel kan aanpassen. Sommige rijders doen alleen MotoGP en als ze de racefiets proberen, haten ze dit gevoel voorin. Maar daarom missen we, ik denk dat er vijf seconden is meestal het verschil of 4,5s.”Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: