Catalunya MotoGP: Vinales ‘vroeg niet’ om wisseling van crewchef, maar vertrouwt Yamaha | MotoGP


Maverick Vinales houdt vol dat hij niet om de verrassende wisseling van crewchef tussen de Mugello en Catalunya MotoGP’s heeft gevraagd.

Hij vertrouwt echter op de beslissing van Yamaha om Esteban Garcia te vervangen door Silvano Galbusera om het maximale te halen uit een motor die het wereldkampioenschap leidt in handen van teamgenoot Fabio Quartararo.

“Eerlijk gezegd heb ik niet gevraagd [for it]’, zei Vinales. ‘Daar ga ik gewoon mee door. Wat ik moet doen, is in elke race het maximale eruit halen. Het was verre van het maximale halen van de laatste races. Dus ik heb niet gevraagd [but] Ik ga ervoor.”

De Spanjaard, die de seizoensopener van Qatar won, maar sinds zijn aankomst in Europa niet hoger dan de zevende is geëindigd, legde uit: “Eigenlijk voelde ik me vanaf 3 of 4 races geleden niet goed, ik voelde niet het maximale potentieel.

“Dus ik sprak veel met Yamaha en Yamaha besloot dit met een andere strategie aan te pakken, namelijk het veranderen van de crewchef. En ik geloof in Yamaha.

“Eerlijk gezegd heb ik een zeer goede relatie met Esteban en ik heb veel vertrouwen in hem, maar Yamaha probeert me altijd het beste te geven, dus we zullen zien.

“Silvano heeft zeker veel ervaring, heeft altijd veel jaren met Valentino gehad, wat goed is, want Valentino is zeer succesvol geweest. En we zullen proberen het maximale te geven.

“Maar hoe dan ook, ik denk dat ze van Esteban en Yamaha op hetzelfde uitkwamen” [conclusion], en tot slot is die verandering sneller gemaakt dan ze hadden verwacht.”

Het is de tweede keer dat Vinales van crewchef verandert sinds hij in 2017 bij Yamaha aankwam van Suzuki, nadat hij eind 2018 was afgesplitst van Roman Forcada (nu Franco Morbidelli’s crewchef bij Petronas Yamaha).

De splitsing van Forcada werd gepresenteerd als een gezamenlijke beslissing van het team, hoewel het cruciale karakter van de relatie tussen rijder en bemanning betekent dat als een sterrijder om een ​​verandering vraagt, het team vaak het gevoel heeft dat ze weinig keus hebben.

“Ik denk dat het een heel ander verhaal is [to Forcada]”Zei Vinales. “Ik denk dat Yamaha probeerde een andere strategie te vinden, omdat het voor mij soms moeilijk was om een ​​goede afstelling op de motor te vinden, een goede balans, en de laatste vier races was ik erg snel in FP1.” en dan het hele weekend achteruit gegaan.

“Het enige dat Yamaha wil, is me het beste geven en proberen me het maximale te geven. Ik denk dat ze daarom gedwongen zijn om deze verandering door te voeren.”

“Eerlijk gezegd had ik nooit excuses. Ik heb alleen feiten”, hield hij vol. “En de feiten zijn dat wanneer de motor werkt en ik het maximum kan hebben en ik het maximum kan halen, ik in staat ben om de race te winnen.

“Dus dit is het feit dat we onze teamgenoot hebben die elke race wint, en we doen de top 10. Dus er werkt iets niet.

“Ik begon snel in Mugello FP1, voelde me goed en toen voelde ik me stap voor stap slechter en slechter.

“Het enige wat ik kan zeggen is dat Yamaha snel reageerde, heel onverwacht voor mij, en ik heb veel vertrouwen in het team. Dus ik zal die verandering vertrouwen en ik zal op die manier vertrouwen.

“Want aan het einde is het niveau duidelijk, de motor is fantastisch en die kans mogen we niet laten liggen, want je hebt niet elk jaar een fantastische motor.”

Desalniettemin zei Vinales dat het geen gemakkelijke stap was gezien zijn persoonlijke vriendschap met Garcia, die hem hielp de Moto3-titel in 2013 te winnen en aan zijn zijde stond voor vier van zijn acht MotoGP-klasseoverwinningen.

‘Voor mijn bemanningsleider is hij mijn vriend,’ zei Vinales. “En we hebben een heel goede relatie, ik ben vaak bij hem thuis geweest, ik ken zijn vrouw en zijn dochter heel goed, en onze relatie zal zeker blijven bestaan, ook al is hij niet mijn crewchef, want hij is meer dan alleen een crew.” chef, zoals ik al zei, hij is een van mijn vrienden. En die verandering voor mij doet ook pijn, weet je wat ik bedoel?

“Maar aan de andere kant begrijp ik heel goed dat we het maximale eruit moeten halen. We hebben onze teamgenoot die aan het winnen is, en we doen de top 10, en soms laten we een zeer hoog potentieel zien en wat Yamaha probeert te doen is mij naar dat potentieel te brengen en dit is wat we moeten doen.

“Wat we eigenlijk moeten doen, is focussen, een goede balans vinden met de motor, want het was een beetje ver de laatste paar races, en doorgaan met werken. Omdat we weten dat we het kunnen. En op de een of andere manier was het voor mij nogal onverwacht en snel, maar Yamaha wil het maximale geven.”

Het verlies van Garcia is de winst van Galbusera bij de ervaren Italiaan, die eind 2019 werd vervangen als de fabriekschef van Yamaha bij Valentino Rossi en terugkeerde naar de frontlinie nadat hij was overgestapt naar het Yamaha-testteam.

“Allereerst ben ik erg blij voor Silvano, want hij is zeker blij om als hoofdmonteur te werken, want het is altijd zijn echte werk geweest”, zei Rossi donderdag bij Catalunya.

“Silvano kent de M1 heel goed, maar kent vooral de sfeer in het team heel goed. Hij kent het heel goed [team director] Maio Meregalli. Hij is altijd een Yamaha-man geweest, in Yamaha Italië is het hoofdkantoor dicht bij Monza en Silvano heeft daar denk ik 25-30 jaar gewerkt. Dus voordat het MotoGP-team werd geboren. Hij weet alles heel goed en ik denk dat hij vanuit dit oogpunt veel Maverick kan helpen om te verbeteren.”

Jack Miller: Het is het hart en de ziel van je team

Ook sprekend op donderdag, beschreef Ducati’s Jack Miller, de enige rijder behalve Quartararo en Vinales die dit jaar een race won, een verandering van crewchef halverwege het seizoen als een ‘groot ding’.

“Het verandert nogal wat, het is het hart en de ziel van je team daar,” zei hij. “Aan het eind van de dag is het [Vinales’] beslissing… als hij het niet voelde, dan was het zijn keuze en dat moet je respecteren.

“Het is moeilijk voor mij om zo halverwege het seizoen te veranderen, maar misschien is het wat hij nodig heeft en kracht voor hem. Het is iets groots.”

Vinales start dit weekend als zesde in het wereldkampioenschap, 41 punten achter Quartararo, die dit seizoen tot nu toe de helft van de zes races won.Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: