Catalunya MotoGP-test: Enea Bastianini lijdt aan ‘schouderpijn’ | MotoGP


Het was een verkorte Catalunya-test voor Enea Bastianini in vergelijking met de meeste, aangezien de Italiaan 36 ronden aflegde – alleen Franco Morbidelli behaalde minder van de huidige MotoGP-rijders.

De reden hiervoor is dat Bastianini sinds de racedag van zondag last had van ‘pijn’ in zijn schouder en arm.

Toch wist Bastianini tijdens ronde zeven in Barcelona toch zijn derde top tien van het seizoen 2021 te pakken.

De Moto2-wereldkampioen van vorig jaar zinspeelde erop dat het een ‘belangrijke’ test was, ongeacht de fysieke conditie, en dat er vooral verbeteringen kwamen met betrekking tot de snelheid in het midden van de bocht.

De Italiaan ging niet in op welke nieuwe onderdelen hij probeerde, maar de 23-jarige zei wel dat het de voorkant van zijn Ducati-machine betrof.

Bastianini voegde toe: “Vandaag was een moeilijke dag, want sinds gisterochtend heb ik wat pijn in mijn schouder en ook in mijn arm.

“De test was belangrijk, vooral om in het midden van de bocht te werken, omdat ik op dit gebied een beetje traag ben en vooral in deze race was het moeilijk voor mij om de rem los te laten.

“Ik heb wat nieuwe dingen geprobeerd aan de voorkant, ik ben erin geslaagd mijn gevoel te verbeteren en ik voel me ook competitiever, ook op gebruikte banden. We zullen zien of dit allemaal werkt voor ons op de Sachsenring.”

Na de race van afgelopen weekend blijft Bastianini bovenaan de titel van rookie of the year – zeven punten voorsprong op Jorge Martin die zijn MotoGP-terugkeer maakte in Spanje.Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: