Catalunya MotoGP: Quartararo: Voor mij denk ik dat de lay-out veel beter is | MotoGP


Winnaar van drie MotoGP-races tot nu toe in 2021, Fabio Quartararo eindigde dag één in Catalonië als derde achter voormalig teamgenoot Franco Morbidelli.

Quartararo stond tijdens beide vrije trainingen regelmatig in de top vijf, terwijl hij op weg is naar een derde carrièreoverwinning op het circuit van Barcelona.

Een van de uitdagingen waarmee de fabrieks-Yamaha-rijder wordt geconfronteerd, is de nieuwe bocht tien, die de hele dag door verschillende rijders te pakken kreeg.

Toen hem werd gevraagd naar de nieuwe lay-out die dit jaar werd geïntroduceerd, zei Quartararo: “Voor mij denk ik dat de lay-out veel beter is, maar er is een verandering van asfalt en de grip is echt slecht.

“Ik heb geen gevoel van voren, veel beweging. Ik hoop dat de grip zal toenemen. Maar de lay-out is veel beter en het lijkt meer op de oude Catalunya-stijl.”

Hoewel de nieuwe bocht tien voor behoorlijk wat uitdagingen zorgde, deed het weinig om de geest van de kampioenschapsleider in het algemeen te temperen.

“Echt een goede dag, het tempo was geweldig. Zo blij! We zagen rijders de harde band gebruiken en ik denk dat het een geweldige optie voor ons is, we zagen in Portimão dat het echt goed is”, voegde de 22-jarige eraan toe.

“Dus ja, ik denk dat we nog een beetje marge hebben. We kijken al of er twee bochten zijn waar ik behoorlijk veel verlies.

“Ik denk dat als we een beetje aan mijn rijstijl en elektronica werken, we zullen verbeteren. Dus het is geweldig voor het tempo en ook voor de tijdaanval.”

Mugello veroorzaakte veel problemen met de baanlimieten, aangezien Joe Roberts een podium verloor in de Moto2, en terwijl MotoGP-rijders Miguel Oliveira en Joan Mir hun podiums behielden, ondervonden beide mannen hun eigen problemen met de baanlimieten.

Quartararo gelooft dat Catalunya een moeilijke locatie is om tracklimieten op te leggen, en zegt: “Dit circuit voor tracklimieten is echt moeilijk om te doen. En als je op dit circuit tracklimieten doet, is het meer buiten het circuit.

“Net als in Mugello is het aan het einde van de kerb, het is beter om witte verf aan te brengen en er zijn geen baanlimieten. Maar wat er bij Mugello is gebeurd, vind ik jammer.

“Uiteindelijk behielden ze allebei dezelfde positie [Oliveira and Mir] maar wat is er met Joe gebeurd? [Roberts] dat hij het podium verloor was niet zo geweldig.

“Omdat hij voor mij dat podium verdiende, en het is niet dat je 3 millimeter of 3 centimeter buiten de baan moet betalen. Als je buiten de stoeprand gaat, denk ik dat het correct is om bestraft te worden voor 1 positie, maar als het aan het einde is, denk ik dat het niet nodig is om het te doen.”Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: