Catalunya MotoGP: Petrucci: Gardner-deal ‘welverdiend’, KTM mijn enige doelwit | MotoGP


De nieuw aangekondigde overstap van Remy Gardner naar het Tech3 KTM MotoGP-team kwam niet als een verrassing voor Danilo Petrucci, die het beschreef als ‘welverdiend’ voor de Moto2-titelleider.

En hoewel sommige geruchten andere Moto2-sterren aan het Franse team blijven koppelen, geloven anderen dat het nu een rechtstreeks gevecht is tussen Petrucci en huidige teamgenoot Iker Lecuona over de resterende KTM-rit in 2022.

Petrucci, die na zes seizoenen en twee raceoverwinningen voor Ducati bij KTM kwam, bevestigde dat zijn enige doel is om een ​​tweede jaar te blijven en verwacht tijdens de zomerstop besprekingen met de Oostenrijkse fabriek te starten.

“Ik kende het nieuws over Remy al heel lang”, zei Petrucci. “Ik denk dat het welverdiend is. Hij leidt het Moto2 Wereldkampioenschap, dus ik denk dat het de natuurlijke stap was om over te stappen naar de MotoGP.

“Ik zou graag willen [to continue with KTM] omdat het pas mijn eerste half jaar op deze motor is, dus ik zou in ieder geval graag een nieuw seizoen willen beginnen, de motor al kennende en gefocust op prestaties.

“Maar we hebben nog steeds niet met KTM gesproken, ik denk dat we wachten tot na deze maand. Ik ben er oprecht niet bang voor. Ik ben het niet die moet beslissen. Op dit moment kan ik niets beslissen. Ik kan gewoon gaan zo snel mogelijk.

“Ik heb geen andere gesprekken gehad met andere teams. Mijn toekomst ligt in mijn handen omdat ik sneller kan zijn, ik wil sneller zijn. Ik weet dat het mogelijk is, maar op dit moment heb ik het moeilijk.

“Maar laten we zeggen dat ik maar één doel heb: doorgaan met KTM. Zo niet, dan denk ik niet dat ik naar Superbike ga. Ik heb er eerlijk gezegd niet eens over nagedacht.”

Als een nieuwe KTM-deal niet meetialiseert, zal Petrucci “niet zo veel spijt hebben. Ik heb dit jaar alles gegeven.

“Ik arriveerde op 21-jarige leeftijd in de MotoGP van Superstock. Ik heb er alles aan gedaan om daar te blijven. Sinds 2015 heb ik altijd eenjarige contracten gehad en moet ik altijd verlengen in plaats van andere rijders die meerjarige contracten hadden.

“Maar ik ben een van de oudsten en kan niet verdrietig zijn als ik de MotoGP verlaat. Ik geef altijd alles en als het niet genoeg is, ben ik blij omdat ik niet meer kan doen.”

Petrucci en KTM werken nog steeds aan het aanpassen van de RC16 aan zijn grotere maat, inclusief het proberen van een langere wielbasis om de gewichtsoverdracht beter te beheersen, maar hij heeft nog steeds problemen op de rechte stukken.

“De belangrijkste reden dat ik wat meer moeite heb dan ik had verwacht, is mijn gewicht en mijn maat, om op een kleinere en kortere fiets te rijden”, bevestigde hij.

“Ik begin eraan te wennen, maar het blijft dat het langzaamste deel in vergelijking met de andere jongens het rechte stuk is en ik kan niets doen om dat te verbeteren. Ik zou mijn armen moeten snijden om aerodynamischer te zijn!

“[After Barcelona], Assen en Sachsenring hebben niet zoveel rechte stukken, er zijn meer vloeiende bochten, minder stop-en-start en ik kan snel zijn. In het verleden ben ik altijd snel geweest op die twee circuits.”

Gardner (1,78 m) is iets korter dan zowel Lecuona (1,79 m) als Petrucci (1,81 m), maar tussen de twee in qua gewicht (Petrucci 80 kg, Lecuona 70 kg, Gardner 72 kg) en worstelt ook vaak met kleinere rivalen op de rechte stukken in de Moto2-klasse.

Factory KTM MotoGP-rijders Brad Binder en Miguel Oliveira wegen respectievelijk 63 en 64 kg.

Kijkend naar dit weekend, voegde Petrucci eraan toe dat het nog niet duidelijk is wanneer het nieuwe RC16-chassis, dat afgelopen zondag door Miguel Oliveira naar KTM’s eerste podium van het seizoen werd gebracht, zijn weg naar de Tech3-garage zal vinden.

“Misschien komen er dit weekend wat updates”, zei hij. “Ik weet niet of we dit gaan proberen [new] chassis, en of ze ons het laten proberen of het beter is of niet, we zullen zien.”

Petrucci start Barcelona als 14e in het wereldkampioenschap, maar heeft zijn beste KTM-resultaten tot nu toe behaald – een vijfde plaats in de Le Mans flag-to-flag race, negende in het volledig droge Mugello-uitje – in de afgelopen twee ronden.

Lecuona, die deelneemt aan zijn tweede MotoGP-seizoen met Tech3, staat momenteel 20e in het wereldkampioenschap met een beste finish van de negende, in Le Mans.

Jack Miller: Mega om Gardner MotoGP-kans te zien krijgen

Een andere rijder die Remy Gardner’s MotoGP-zet in 2022 verwelkomde, was landgenoot en fabriekswinnaar van Ducati, Jack Miller:

“Het is mega. Onwerkelijk om eerlijk te zijn. Ik ben dolgelukkig voor hem. Hij moest het moeilijkste doen door Moto3 te doen en dan terug te gaan naar het Spaanse kampioenschap in Moto2. Daarna met Tech3 en zich uiteindelijk omhoog werkend.

“Volgend jaar zijn kans in de MotoGP krijgen, is een enorme doorbraak voor hem. Nu is het allemaal geregeld dat hij zich kan concentreren op het proberen om dat kampioenschap in de Moto2 te winnen. Het is geweldig voor Australië om een ​​andere man te hebben die opblijft en toekijkt. Het is geweldig.”Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: