Catalunya MotoGP: pech aan de voorkant en zachte banden verlaten Valentino Rossi als 19e | MotoGP


Op de eerste dag van de Catalunya MotoGP plaagden Valentino Rossi opnieuw verschillende problemen, toen de negenvoudig wereldkampioen als 19e eindigde.

Rossi’s tiende plaats tijdens de vorige keer in Mugello is zijn beste resultaat van het seizoen 2021 tot nu toe, maar Catalunya ziet er naar uit dat het weer een moeilijk weekend gaat worden na op verschillende gebieden te hebben geworsteld.

Rossi worstelt met name met het ‘front-end’-gevoel bij het ingaan van de bocht, wat het hele jaar door een probleem is geweest, terwijl zijn ellende met de zachte band in tijdaanvalsituaties vandaag voortduurde.

Over zijn dag gesproken, voegde Rossi toe: “Vanmorgen was ik niet fantastisch, maar ik was niet zo slecht, ik had een beter gevoel met de motor. Mijn positie was niet fantastisch omdat we de band niet hebben verwisseld, maar ik voel me beter.

“Vanmiddag hebben we een andere setting geprobeerd om vooral het remmen te verbeteren, maar ik voelde me niet op mijn gemak. Ik was te langzaam, ik kon de motor niet draaien, dus mijn positie is erg slecht, ik loop erg achter.

“Ook de tijdaanval met zachte banden is slecht. Morgen komen we terug, meer vergelijkbaar met vanmorgen, en we zullen ons potentieel zien.”

Aan de andere kant van de Petronas Yamaha-garage beleefde teamgenoot Franco Morbidelli een schitterende eerste dag in Barcelona. Morbidelli was vooral sterk met de harde achterband die Rossi zaterdag zal proberen.

De 42-jarige werd gevraagd of het proberen van de hardere bandencompound te wijten is aan het feit dat hij vaak de voorkeur geeft aan die band in races, waarop hij zei: “Ja. Omdat ik meestal van het harde hou, zoals bijvoorbeeld in Portugal.

“Maar soms – bijvoorbeeld zoals in Jerez, is het moeilijk om het te gebruiken, omdat je langzamer gaat, omdat je minder grip hebt.

“Maar het lijkt erop dat vandaag vooral met Franco, en ook enkele andere renners zijn sterk met de harde achterkant, dus morgen zal ik het zeker proberen en we hopen dat we beter kunnen zijn.”Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: