Catalunya MotoGP: Marc Marquez: Beste 7 ronden van het jaar, Honda heeft twee problemen | MotoGP


Het eindigde in zijn derde DNF op rij, maar Marc Marquez zei dat hij ‘genoot’ van zijn aanvallende optreden van zeven ronden in de Catalunya MotoGP.

Ondanks een gebrek aan fysieke kracht in zijn genezende arm en schouder, plus gripproblemen met de Repsol Honda, besloot Marquez voorzichtig te zijn met de wind en zei: “gewoon brandstof verbranden en banden rijden voor P12, P14 ben ik niet.”

De Spanjaard steeg in de openingsronde van de 13e naar de 9e plaats en bereikte in ronde 4 van 24 de zesde plaats.

Maar toen werd het tempo te hoog om te evenaren en in een poging om bij Aleix Espargaro te blijven, duwde Marquez te hard in de remzone voor bocht 10 en verloor hij de voorkant van zijn RC213V.

“Vandaag heb ik genoten. Ik pushte. Ik bedoel, ik was Marc en voor mij waren het de beste 7 ronden van het jaar. Ik reed zoals ik wil,” zei Marquez. “Op de grid zei ik: ‘Vandaag is het tijd om een ​​risico te nemen’, want alleen maar brandstof verbranden en banden rijden voor P12, P14 ben ik niet.

“Dus dit is wat ik deed. Ik pushte in het begin. Ik deed een paar inhaalacties, ik vond het leuk, maar zodra iedereen in hun tempo zat, zaten we niet in de juiste [pace].

“Ik wist dat die 3-4 ronden kritiek waren, terwijl de anderen in ’40 laag reden, dat was niet mijn tempo, maar ik zei: ‘als ik deze 3 ronden bij hen kan houden, kan ik de hele race bij hen blijven. ‘.

“Maar in die ronden nam ik te veel risico en wat er gebeurde is eenvoudig:

“Ik zat achter Aleix, ik verloor veel in acceleratie en toen probeerde ik te herstellen op de remmen.

“Ik heb geen enorme [late] rempunt, want Vinales zat achter me en hij remde zelfs later dan ik. Maar hij kon stoppen en ik niet. Ik deed alleen de voorkant op slot en crashte.

“Natuurlijk ben ik niet blij met het resultaat, maar ik ben blij omdat ik, zoals ik die 7 ronden heb gereden, liever 7 goede ronden doe dan gewoon op de motor blijven en finishen.”

Het incident hielp Marquez ook precies te bepalen waar de belegerde RCV het moeilijk heeft in vergelijking met zijn rivalen.

“Aan de acceleratiekant kunnen we geen grip krijgen en in de bocht kunnen we de motor niet stoppen, omdat we met de achterkant ook geen grip hebben”, legde Marquez uit.

“Het zijn dus twee verschillende problemen, op twee verschillende gebieden, maar ik denk dat de oplossing op dezelfde manier verloopt.

“We remmen laat, maar we stoppen met veel bankieren, en als je stopt met veel bankieren deze dingen [falls] gebeuren, zoals voor mij en Pol vandaag.

“Maar een ander punt is dat we veel verliezen aan de acceleratiekant omdat we geen grip krijgen. Als je verliest aan de acceleratiekant, verlies je op het rechte stuk.”

De zilveren voering was dat Marquez, door de race vroeg te beëindigen, de vorige test na de race in Jerez moest missen vanwege de spanning van het raceweekend, verwacht veel werk te kunnen verzetten tijdens de test van maandag.

“In Jerez heb ik zaterdag een heel grote valpartij gehad, toen was mijn fysieke toestand slechter dan nu.

Afgezien daarvan hebben we vandaag net 7-8 ronden gereden, dus het ziet ernaar uit dat morgen de fysieke conditie een probleem zal zijn, misschien in de middag, maar ik denk dat ik in de ochtend op een normale manier kan testen.

“We hebben een paar belangrijke dingen en het is waar dat het voor ons morgen veel belangrijker is dan vandaag. We moeten een paar belangrijke dingen op de motor proberen, gewoon om het te begrijpen.

“Ik bedoel, we zullen geen halve seconde sneller zijn, maar om het te begrijpen voor de toekomst.”

De jongere broer Alex Marquez eindigde als de beste Honda-rijder op de elfde plaats, gevolgd door teamgenoot Takaaki Nakagami op de 13e.Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: