Catalunya MotoGP: Joan Mir maakte zich zorgen over titelverdediging, Suzuki ‘verbeterde niet’ | MotoGP


Regerend wereldkampioen Joan Mir heeft Suzuki het vuur aan de schenen gelegd om de technische verbeteringen van zijn MotoGP-rivalen te evenaren.

Na een tiende kwalificatie voor de Catalaanse ronde van zondag, beschreef de gefrustreerde Spanjaard zijn GSX-RR als ‘dezelfde motor als vorig jaar’ en gaf toe dat hij ‘een beetje bezorgd’ was over zijn titelverdediging.

Na zeven ronden heeft Mir al 40 punten achterstand op Yamaha’s Fabio Quartararo, die zich voor het vijfde evenement op rij op pole heeft gekwalificeerd. De Fransman heeft dit seizoen tot nu toe drie races gewonnen, terwijl Mir en Suzuki slechts een paar derde hebben behaald.

“Nogmaals, ik ben een beetje teleurgesteld in de kwalificatie. Ik heb 100% gegeven, maar de waarheid is dat ik niet sneller kan gaan. Het is een beetje frustrerend. Maar ik ben consistent en ik ben blij met het tempo… we zullen opnieuw een race maken van minder naar meer”, zei Mir over het vechten door het veld op dezelfde manier als vorig jaar, waar hij binnen een seconde van Quartararo bij de vlag kwam.

“Dit [recovering from a bad qualifying] is niet de manier om races te winnen. Op deze manier kan ik op het podium eindigen als ik goed ben in de race, als ik goed kan managen en supergoede ronden kan rijden.

“Maar de waarheid is dat we moeten blijven verbeteren en pushen omdat het concurrentievermogen dit jaar erg hoog is.

“Veel fabrikanten verbeterden en wij niet.

“Onze fiets is echt goed. We hebben een goede basis. Maar ik heb dezelfde fiets als vorig jaar. Het is dezelfde.

“Wat betekent dat? Ik ben twee tienden dichter bij pole position dan hier vorig jaar, maar vorig jaar was ik achtste en nu sta ik tiende. Dus dit betekent dat we niet verbeteren.

“We moeten altijd een beetje meer pushen, meer materiaal hebben en meer dingen testen om te verbeteren. Dit jaar zijn duidelijk veel mensen verbeterd. We hebben een goed pakket, maar we zijn dit jaar niet verbeterd.

“Ik maak me een beetje zorgen omdat ik de titel wil verdedigen. En ik denk Suzuki ook. Maar ik denk dat we eerlijk gezegd wat meer kunnen pushen.”

Mir herhaalde dat het gebrek aan nieuwe onderdelen moet worden aangepakt.

‘Om meer dingen mee te nemen,’ zei Mir. “Omdat het team heel goed werkt. Maar het is niet genoeg. De anderen werken misschien harder. We moeten ons allemaal harder werken als we de kroon willen verdedigen.”

“Wat ik denk dat verbeterd kan worden, is de snelheid en de levering van dingen.”

Suzuki is nu de enige fabrikant zonder een achterste holeshot-apparaat / rijhoogtesysteem om te helpen bij het accelereren en heeft nog geen koolstofvezel swingarm geprobeerd.

Mir is de enige Suzuki-rijder die dit weekend meedoet vanwege een fietsblessure voor teamgenoot Alex Rins.Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: