Catalunya MotoGP: Fabio Quartararo: ik had een zwarte vlag moeten krijgen | MotoGP


Nadat hij de tijd had gehad om na te denken over de twee straffen die hij kreeg na de MotoGP-race van zondag in Catalunya, geeft wereldkampioenschapleider Fabio Quartararo toe dat hij een zwarte vlag had moeten krijgen omdat hij met zijn leer open reed.

De Yamaha-ster voelt echter nog steeds de andere straf van 3 seconden, omdat hij niet meer dan een seconde verloor toen hij bocht 2 rechtuit reed, oneerlijk was.

“Ik denk dat ik terugkijk op wat er is gebeurd… Het is moeilijk toe te geven, maar voor mij was het een zwarte vlag”, zei Quartararo na de test van maandag na de race op hetzelfde circuit van Barcelona.

“Het is waar dat ik mezelf in gevaar heb gebracht, en ook met wat er vorige week is gebeurd [to Jason Dupasquier], dat [black flag] zou het juiste zijn geweest.

“De enige penalty waar ik het niet mee eens ben, is de kortere weg, omdat ik het niet eerlijk vind. Ik verloor zeven tienden, maar als ik een seconde verloor, was de penalty weg. En hoe weet ik op de fiets dat Ik verloor zeven tienden en geen seconde?

“Dus dat was een beetje dom. Maar ik geef de tweede penalty toe [leathers]. Ik was natuurlijk boos, maar ik bedoel, beter dit dan nul punten.”

Quartararo moest bocht 2 afsnijden nadat hij de voorkant van zijn Yamaha had verloren toen hij in ronde 22 van 24 de eerste bocht insloeg, vlak nadat hij de tweede plaats verloor van Johann Zarco.

Ondertussen was de rits aan de voorkant van Quartararo’s leer om onbekende redenen losgeraakt door hetzelfde bocht 1-3 gebied in de vorige ronde.

Nadat hij in zijn leer had gestoken en zijn borstbeschermer had afgelegd, reed de Fransman de rest van de race met ontbloot bovenlijf, met duidelijke veiligheidsimplicaties mocht hij vallen en op zijn buik glijden.

De MotoGP-regels stellen dat veiligheidsuitrusting, die specifiek leer en borstbeschermer omvat, “te allen tijde moet worden gedragen, correct vastgemaakt tijdens activiteiten op het circuit.”

Om onduidelijke redenen kreeg Quartararo echter geen zwarte vlag en mocht hij de race eindigen op de derde plaats. De straf voor het afsnijden van bocht 2 bracht hem vervolgens naar de vierde plaats, achter Jack Miller.

Later die avond werd nog eens 3 seconden straf opgelegd voor ‘rijden zonder zijn leren pak correct vastgemaakt en zonder de vereiste borstbeschermer’. Dat degradeerde Quartararo naar de zesde plaats.

Quartararo had aanvankelijk kritiek op de beslissing op sociale media en zei dat hij niemand anders in gevaar had gebracht. Maar bij nader inzien: “we gaan de goede kant op. Voor de veiligheid geldt: meer is beter.”

Maar hij bleef vechten voor zijn ‘corner’ als het ging om de short-cut penalty en inderdaad andere recente track-limit straffen die aan andere rijders werden uitgedeeld.

“Nu komen we in een aantal dingen terecht die ik echt niet leuk vind, zoals Miguel en Mir in Mugello in de laatste ronde, ze waren buiten de baanlimieten, maar laten we zeggen dat het niet zo is. [really] spoorgrenzen die buiten de stoeprand liggen, waren aan het einde van de stoeprand. Hetzelfde geldt voor Joe Roberts. Het levert geen winst op.

“De kortere weg, ik ging niet rechtdoor omdat ik rechtdoor wilde gaan, ik verloor de voorkant en crashte bijna, en ik ging rechtdoor. Als er grind was, zou ik in het grind gaan.

“Je krijgt een straf van 3 seconden voor een kortere weg, maar de kortere weg was langzamer dan normaal, dus het was geen kortere weg.

“Voor mij worden de regels elke keer strenger, en we kunnen niet altijd echt precies zijn, we kunnen fouten maken. En ik denk dat het de leuke kant van de show wegneemt. We zijn geen robots.

“Dus ik denk dat een klein beetje fouten door de rijder moet worden toegestaan, en meer als je 24 ronden op de limiet moet maken.”

Quartararo sprak nadat hij in de test van maandag als tweede was geëindigd na teamgenoot Maverick Vinales.

“We hebben wat nieuwe instellingen en elektronica geprobeerd en ik wilde vandaag een paar dingen proberen voor mijn rijstijl, kijkend naar enkele punten waar Miguel [Oliveira] was veel sterker dan ik”, zei hij over zijn tijd.

“Dus wat ik wilde proberen, ging meer over rijstijl dan over andere dingen. Maar we hebben een aantal interessante instellingen geprobeerd, die we moeten bevestigen. Maar een behoorlijk positieve test en een paar trainingen aan het einde. We zijn nog steeds op een goede manier .”

Quartararo heeft nu een verminderde voorsprong van 14 punten op Zarco, op weg naar de achtste ronde op de Sachsenring volgend weekend.

//platform.twitter.com/widgets.jsSource link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: