Catalunya MotoGP: Fabio Quartararo bestraft voor leer, borstbeschermer | MotoGP


Fabio Quartararo, leider in het MotoGP-wereldkampioenschap, heeft opnieuw een straf gekregen na de race, dit keer voor het rijden met de rits van zijn leer open en het weggooien van zijn borstbeschermer in de laatste ronden van de Catalunya MotoGP.

De nieuwe tijdstraf van 3 seconden komt bovenop een eerdere tijdstraf van 3 seconden voor het rechtdoor rijden van bocht 2 en het opnieuw op de baan komen, zonder genoeg tijd op te geven, ook in de laatste ronden.

Door die eerste penalty zakte Quartararo van de derde naar de vierde plaats, achter Jack Miller, terwijl de nieuwe penalty de Fransman verder degradeerde naar de zesde plaats in het klassement en zijn titelvoorsprong van 17 naar 14 punten op landgenoot Johann Zarco verkleinde.

De rits op het leer van Quartararo ging plotseling open, om onbekende redenen, met nog vier ronden te gaan, de Monster Yamaha-rijder reikte toen naar binnen en gooide zijn borstbeschermer weg.

Dat betekende dat hij in strijd was met de MotoGP-regels die stellen dat de veiligheidsuitrusting van de rijder, waaronder met name leer en borstbeschermer, “te allen tijde tijdens activiteiten op het circuit moet worden gedragen, correct vastgemaakt”.

Hoewel het een verrassing was dat Quartararo voor zijn eigen veiligheid tijdens de race geen zwarte vlag kreeg, iets wat volgens veel huidige en voormalige rijders had moeten gebeuren, zullen de meningen verdeeld zijn dat hij nu een straf heeft gekregen wanneer de race en het risico over.

Voor de penalty zei Quartararo: “Ik weet niet wat er is gebeurd. Ik weet alleen dat ik het leer volledig open had in de eerste bocht, ik denk dat er nog 5 ronden te gaan zijn, en ik probeerde gewoon [the zip] weer terug in een normale positie. Ik kon het niet. Dus het was moeilijk om te rijden, maar helaas gebeurt het. Alpinestars bekijkt hoe het kan want aan het einde van de race kon de rits weer dicht [like normal]. Maar het zit zo. Het was niet onze dag, maar ik kan blij zijn met deze vierde positie.

“Ik zat er net aan te denken om normaal te rijden, want het is niet gemakkelijk om te rijden met het leer open aan het einde van het rechte stuk, je gaat waarschijnlijk gewoon achteruit! Het was niet gemakkelijk, maar toen dacht ik er gewoon aan om te proberen het podium in leven te houden , maar toch had ik een penalty [for straight-lining Turn 2]. Het zijn de regels, maar ik denk dat het nu een beetje te veel begint te worden.”

Gevraagd om te reageren op degenen die om een ​​extra straf voor het leer vroegen, zei Quartararo: “Nou, ik denk dat ik al een straf had gehad. [for Turn 2], drie seconden verlaagd van P3 naar P4. Ik denk dat deze straf voldoende is. Laten we zeggen dat we de race hebben beëindigd en dat iedereen veilig is, dus dat is het. Ik denk dat het dat nu niet is [worth] niet meer praten over een penalty omdat de race voorbij is.”



Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: