Catalunya Moto2: Gardner vier seconden verwijderd van MotoGP-pole, ‘weet niet hoe ik het heb gedaan’ | MotoGP


Remy Gardner, leider in het Moto2-kampioenschap en nieuwe MotoGP-rijder voor 2022, pakte een schitterende pole tijdens Q2 in Catalunya.

Het was een zwaar bevochten gevecht tussen Gardner en teamgenoot Raul Fernandez, waarbij beide renners er in verschillende etappes als de favoriet uitzagen.

Gardner leidde de Q2-sessie al vroeg voordat Fernandez zijn meer ervaren teamgenoot overtrof.

Maar met nog twee minuten te gaan, pakte Gardner de eerste plaats terug voordat hij nog sneller ging in zijn laatste poging en de barrière van 1m 43s doorbrak – een rondetijd die slechts vier seconden was van Fabio Quartararo’s MotoGP-poletijd.

Gardner zei: “Ja, het was een goede dag, ik heb zeker slechtere dagen gehad. Het is altijd leuk om vanaf pole te starten. Ik moest absoluut hard pushen om Raul te pip [Fernandez], maar het is me uiteindelijk gelukt.”

Gardner was uiteindelijk twee tienden sneller dan Fernandez en bijna zes tienden sneller dan Bo Bendsneyder op de derde plaats – wat een fantastische prestatie was.

De racewinnaar van Mugello voegde toe: “Ja, ik weet niet hoe ik het heb gedaan. Na de eerste run op de eerste band waren we niet al te slecht. Toen gooide ik de andere band erin na twee vliegende ronden en ik zag dat Raul net een pip had dus ik ging naar buiten en duwde.

“Ik controleerde niet eens mijn sectoren, ik probeerde gewoon alles schoon en op de limiet te houden, en ja, het is me gelukt.

“Belangrijk is dat we een goed tempo hebben en het is een lange race, dus we hebben gewoon consistentie nodig, dat is alles.”

Beter nog voor Gardner is het racetempo dat hij liet zien, iets waarvan Fernandez zich bewust is en waarvan hij hoopt dat hij het morgen kan evenaren.

“Ik ben erg blij. Het doel was om te proberen te vechten voor nog een eerste rij en dat is gelukt. We hebben ook laten zien dat we een goed tempo hebben”, voegde de Moto2-rookie eraan toe.

“Remy [Gardner] heeft een behoorlijk sterk tempo, maar we zullen zien of we met hem kunnen concurreren. Lukt het ons niet, dan is een podiumplaats een reëel en haalbaar doel.”Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: