MotoGP

Casey Stoner: “Ik was teleurgesteld in Valentino Rossi, daar heb ik niet veel respect voor…” | MotoGP


Stoner sprak met de Italiaanse pers en noemde hun beroemde incident in Jerez een van de momenten waarop hij het respect voor de negenvoudig wereldkampioen verloor.

Rossi keerde terug naar de pits nadat hij Stoner had uitgeschakeld en probeerde zich te verontschuldigen, maar hij deed dat met zijn helm nog op, wat een grote nee-nee was voor Stoner, die beroemd zei dat zijn ambitie groter was dan zijn talent.

“Op dat moment was ik een beetje teleurgesteld toen Valentino met de helm binnenkwam”, zei Stoner in gesprek met Moto.it. “Er gebeuren fouten, maar het was heel duidelijk dat Vale wat ogen had omdat hij het moeilijk had met Ducati.

“Het eerste moment dat hij trots moest zijn, greep hij de kans, maar maakte een grote fout. Ik zei eigenlijk dat de ambitie destijds groter was dan het talent.

“Voor mij, toen hij terugkeerde naar de box om zich te verontschuldigen en jij de handschoenen en de helm draagt, heb ik daar niet veel respect voor.

“Als hij naar mij toe was gekomen en niet in het openbaar, dan zou dat anders zijn geweest. Maar ik was erg teleurgesteld toen ik zag hoe hij in de box kwam.”

Stoner was ook teleurgesteld over Rossi toen het tweetal in 2011 van stoel wisselde: Stoner verliet Ducati voor Honda, terwijl Rossi Yamaha verliet voor de Italiaanse fabrikant.

Verwacht werd dat hij Stoner zou vervangen en evenveel, zo niet meer succes zou brengen, maar Rossi slaagde er in plaats daarvan niet in om te winnen met Ducati, zowel met betrekking tot races als het kampioenschap.

Maar Stoner, die er snel op wees wat er door Rossi en zijn kamp over hem en zijn team werd gezegd, zei: “Ik was niet boos, maar mensen moeten niet vergeten dat ik veel goede vrienden heb bij Ducati. Dus ook al was ik niet meer bij hen, dit kwam door mensen aan de top, niet door de monteurs, ingenieurs en iedereen met wie ik een nauwe relatie had.

“Toen Vale bij Ducati aankwam, was dit ook moeilijk om naar te kijken, omdat ik wist onder welke druk ze stonden en dat verdienden ze niet.

“Ze deden geweldig werk en we hebben veel werk verricht met het budget dat we hadden, dat erg klein was. Helaas spraken ze tussen Valentino en zijn ingenieur Jeremy Burgess zeer negatief over mij en mijn team.

“Ze zeiden eigenlijk dat we niets wisten en dat ze de fiets heel snel zouden repareren. Ik neem daar veel aanstoot aan vanwege mijn team.

“We waren nog steeds aan het strijden voor de titel met het budget dat we hadden, en dat is meer dan ze kunnen zeggen met een groter budget.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.